Szekeres Viktor

Iszonyat sokan látták a Star Wars 9-et

Nem meglepő, hogy hatalmas nézettséget produkált az új Csillagok háborúja-epizód.

A Star Wars: The Rise of Skywalker lett Amerikában a hétvége legnézettebb filmje, a 175,5 millió dolláros start minden idők harmadik legjobb decemberi nyitányát jelentette, és mondanunk sem kell, hogy az év egyik legjobb startját produkálta az Avengers: Endgame mögött, s ennek megfelelően a 2019-es év egyik legnézettebb filmje lesz. Nem csoda, hogy a Disney újabb Star Warsokat tervez, hiszen a stúdiónak a nézői igények kielégítése a legfontosabb, az hozza a bevételt.

A brutális érdeklődés nem csak Amerikát jellemezte, hiszen Kína kivételével szinte mindenhol rengetegen nézték meg a filmet, így globálisan 373,5 millió dolláros bevételre tett szert a Disney 4 nap alatt. A legjobban az Egyesült Királyságban szerepelt a film (26,8 millió dollár), de a németek (21,8 millió dollár) és a franciák (15,2 millió dollár) is nagyon aktívak voltak, őket pedig a japánok és az ausztrálok követték, a kínaiak csak mögöttük jöttek. A film szinte mindenhol bemutatásra kerül idén, de Vietnam, Dél-Kores éa Fülöp-szigetek lakóinak kell várnia 2020-ig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #7
    Nem én írtam (és senki sem írta, hogy "iszonyat" a csalódás), de ha mondatonként válaszolok, akkor talán leesik ez az elég triviális dolog. Mert... tényleg meglep az értetlenkedésed. Próbálok szélsőséges adatokat használni, hogy lásd.

    "Ha iszonyat sok jegy fogyott akkor miért iszonyat nagy csalódás a nyitány jegyeladása? "

    Ha egy filmre azt várják, hogy 10 milliárd jegyet adnak el egy hétvégén, és csak 1 milliót adnak el (ami 0,0001%-a az elvárásnak), akkor nagyon sokan látták a filmet, de nagy csalódás, mert az elvárás nem "nagyon sok" volt, hanem "iszonyat sok".

    "Hisz elvileg ha kevesebb jegy is fogyott, a bevétel akkor is több mint az előző SW filmnél."

    Nem több a bevétel. Vagyis az előző SW-filmnél, ha a Han Soló-filmet veszed annak, akkor több, de egyrészt a csalódásnál (oké, a Solo nem simán csalódás volt, hanem bukás) több is lehet még csalódás, másrészt pedig épp azért csalódás a film iránti érdeklődés, mert míg az Utolsó jedi 220 millióval kezdett, ez a film csak 175 millióval.

    A bevétel elég nagyot csökkent, ami CSALÓDÁS. De ettől még NAGYON SOK jegyet adtak el rá, idén nagyon, nagyon kevés filmre adtak el ennyit.

    "Szóval igenis döntsék el az SG-nél az idióta címadások"

    Ha olvastad a csalódós cikket, annak az első mondatát, akkor nem hiszem, hogy ilyesmit kérdezgetnél: "Nagyon, nagyon sok pénzt termelt első napjaiban" - szerintem pont az volt a cél, hogy két egymás utáni hírrel csőbe húzzák azokat, akik csak a címig jutnak el, akik nem gondolkodnak, és rámutassanak arra, hogy mennyire csak nézőpont kérdése az, hogy negatív vagy pozitív színezetű címmel tálalják az egészet.
  • MaxMontana #6
    Ha iszonyat sok jegy fogyott akkor miért iszonyat nagy csalódás a nyitány jegyeladása? Hisz elvileg ha kevesebb jegy is fogyott, a bevétel akkor is több mint az előző SW filmnél. Szóval igenis döntsék el az SG-nél az idióta címadások és cikkek helyett, hogy mi van, de legalább egyeztessen egymással a két szerző aki e két cikket írta.
  • kalapos01 #5
    Igen, pont ezt írtam, ezért kaptam fel a fejed a kommentedre: kevesebb jegy fogyott ÉS iszonyat sokan látták a filmet. Mert tényleg hihetetlen sokan megnézték, az év egyik legsikeresebb filmje lesz. Te meg mintha azt kérdezted volna, hogy most akkor kevesebb jegy fogyott VAGY iszonyat sokan látták a filmet.
  • MaxMontana #4
    Ha elolvasod a másik cikket, ott azt írják, hogy a vártnál sokkal kevesebb jegy fogyott, ezért csalódás a nyitány, és nem azért, mert egy szar film. (Amúgy egy szar film.)
  • kalapos01 #3
    Ezt most úgy írod, mintha a soknak a csalódás lenne az ellentéte, nem a kevés. A hírek szintaxisa nem vagylagosságot feltételez. Mármint két hír közé ne azt képzeld, hogy "VAGY", hanem azt, hogy "ÉS".
  • MaxMontana #2
    2019. december 23. 18:34, hétfő
    "Elég nagy csalódás a Skywalker kora nyitánya"

    2019. december 23. 15:34, hétfő
    "Iszonyat sokan látták a Star Wars 9-et"

    Döntsétek már el, hogy mi legyen!
  • NEXUS6 #1
    Tök jó az a ST betűkészlet, amivel a Skywalker kora ki van írva! XD