Szekeres Viktor

Egy hét alatt legalább 40 millióan nézték meg Martin Scorsese új filmjét

A Netflix nem nagyon szokott közölni nézettségi adatokat - de nagyobb sikereknél engedékenyebb.

A Netflix többek között azért sem közöl nézettségi adatokat, mert nem is tudna, hiszen azt a platform nem tudja mérni, hogy egy filmet vagy sorozatot hányan néznek egyszerre a készülélek előtt, illetve, hogy egy felhasználó néven hány családtag osztozik. Amit tudnak közölni, az az adott alkotást fogyasztó háztartások száma, de persze ez is csak alsó közelítés, hiszen sokan megosztják a jelszavukat ismerőseikkel, akik így potyázhatnak.

Nos, a fentiek figyelembe vételével érdemes arra a 26 milliós adatra tekinteni, ami a The Irishman első hetes nézettsége volt - legalábbis ennyi háztartásban végeztek hét nap alatt a film legalább 70%-ával, ugyanis ezt tekinti a Netflix egy megtekintésnek. A szám a mozis nézettségi adatokhoz képest természetesen brutális, ekkora érdeklődést nem sok mozifilm generál premierje első napjaiban, de persze ez nem meglepő, hiszen míg Az ír megnézéséért nem kellett külön fizetni (vagy utazni), addig a mozifilmek esetében teljesen más a helyzet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kalapos01 #3
  Amellett, hogy sokan nézik ezeket, ezek nem nézőszámok, és ami adat is van, az sem végignézés, csak pár napos, hetes időszakra vonatkozik, és bármilyen toplista kamu, kivéve a netflix heti angol toplistái, mert hivatalos forrásból származnak.

  De mondom, ha elhagyjuk az adatokat, akkor teljesen jogos a dolog, nagy a nézettség, ahogy írod.

  Viszont, nem hiszem, hogy Hollywood rágja a kefét, mert egyáltalán nem biztos, hogy moziban ezek sikert arattak volna. Sandler is azért került ki a mozikból, mert folyton bukott, de úgy, hogy ingyen volt a Ridikülös Six, megnézték az emberek. Az Irishman sem biztos, hogy 100 milliós siker lett volna, de így, hogy több részletben és ingyen megnézhette mindenki, siker lett. Ez olyan, amikor itthon is miliós nézettséget hoztak a tévében bukott mozifilmek.
 • Macropus Rufus #2
  Irishman 40 millió néző
  ST 3. évad 40.7 millió néző....

  Az ST a Netflix top10-es listájának az elején figyel, az Irishman meg a 17. helyen a top25-ös listában. Igaz ez utóbbiban meg nincs benne az ST... Na mind1.
  Én azt írtam pár hete, hogy a hálivúdi stúdiók most a kefét rágják, mert hagyták elveszni ezt a bevételi forrásukat.

  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.12.12. 10:25:25
 • Ender Wiggin #1
  Sandler rekordjait nem fenyegeti veszély... :-D