Ötvös Tibor

Jumanji - A következő szint

Sikerrel vette a következő akadályt a Jumanji franchise, mely visszavisz minket a pazarul megalkotott játékos világba. Az új szereplők viccesek, az alaphelyzet érdekes és a látványra ismét nem lehet panasz.

Hogy tetszett a Jumani - A következő szint?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
A Jumanji első része kellően vicces, ötletes és látványos volt ahhoz, hogy sokan reménykedjenek egy folytatásban. Robin Williams azonban végül nem vállalta, majd sajnálatos halála okán kérdőjelessé vált, hogy lesz valaha bármi a második fejezetből. Végül szerencsére megkaptuk és a Jumani - Vár a dzsungel 2017 legkellemesebb meglepetése lett. A modernizált megoldásaival (társasjáték helyett videojáték) és Hollywood két, legjövedelmezőbb sztárjával (Dwayne Johnson és Kevin Hart) kirobbanó sikert aratott a film és várható volt a folytatás. Ez végül meg is érkezett és bár a Jumanji - A következő szint bár nem okoz akkora meglepetést, mint elődje, de tartja a szintet és egy nagyon jó kis popcorn mozi lett, némi mondanivalóval.

Az előző rész állati kalandja után a négyes szétszéledt az országban, de rendszeresen találkoznak és igazán jó barátokká váltak - kivéve Spencert, aki nem találja helyét New York forgatagában. Éppen ezért mikor hazatér a családi házba, visszalép a játékba. Barátai (és egy szerencsétlen fordulat miatt nagyapja és annak barátja) utána mennek, hiszen már ismerik a pályát és a feladatokat. A következő szint azonban valóban a következő szint, azaz egy teljesen új történetben találják magukat új szereplőkkel és két öreggel, akik nem igazán értik, mi is zajlik körülöttük.

Kezdjük a szereplőkkel, akikre szerencsére ismét nem lehet panasz. Jumanji világába visszatér a négy, már megismert szereplő, azaz Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black és Karen Gillan. Mindegyikük hozza a kötelezőt, bár most inkább Black és Gillan viszik a prímet. Előbbi nagyon mókásan viszonyul mindenhez, ráadásul több karaktert is meg kell formáljon, hiszen nem ugyanaz "irányítja" őt végig a film folyamán. Gillan szintén hasonló cipőben jár, csak ő legalább atletikus dolgokra is képes, nem pusztán térképolvasásra. Azt is meg kell említeni, hogy minden karakter új képességeket kapott, így kicsit bővült a lehetőségeik tárháza.



Új szereplők is érkeztek, bár ők viszonylag háttérbe szorultak. Danny DeVito és Danny Glover csak a film elején szerepelnek "igaziként", utána csak a karakterük látható (azt is hozzá kell tenni, hogy Johnson és Hart nagyon jól átvették a két idős színész gesztusait), mégis érezzük a jelenlétüket. A játékban megjelenő új karakterek nem érdemelnek túl sok szót, hiszen a főgonosz nem valami érdekes karakter, az új irányítható szereplők pedig viszonylag keveset szerepelnek és nem is maradandóak (a kötelező ázsiai színész természetesen az egyik). A látványra azonban ismét nem lehet panasz: a majmos üldözés, a struccos nyitány mind maradandók és bár látszik rajtuk a CGI, de mivel egy játékban járunk, így ez még illik is a közegbe.

A Jumanji - A következő szint megmutatta azt, amit minden olyan néző, aki valaha is játszott legalább egy játékkal már az előző rész után is tudott: van még kraft ebben a franchise-ban. A nyitóhétvége számait tekintve a bevétel eléri majd az előző fejezetét, ami biztossá teszi a negyedik részt is. Ott azonban már kicsit többre lesz szükség, hiszen a mostani film nem haladja meg a második rész szintjét, pusztán csak eléri. Ez most még elég volt, de az újabb részre ez már kevés lesz. A Jumanji - A következő szint így ismét egy jó lezárása az évnek és ezúttal azok is jól szórakoznak rajta, akik nem játszottak még soha videojátékokkal.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Jumanji - A következő szint (Jumanji: The Next Level)
szinkronizált, amerikai amerikai horror, 114 perc, 2019
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Jake Kasdan
Forgatókönyvíró: Jeff Pinkner, Scott Rosenberg
Producer: Dany Garcia, Hiram Garcia, Dwayne Johnson, William Teitler, Matthew Tolmach
Operatőr: Pados Gyula
Vágó: Steve Edwards, Mark Helfrich

Dwayne Johnson (Dr. Smolder Bravestone)
Kevin Hart (Mouse Finbar)
Karen Gillian (Rudy Roundhouse)
Awkwafina (Ming)
Nick Jonas (Alex) Jack Black (Shelly Oberon professzor)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #9
    Karen Gillan képes garanciát adni arra is, hogy még ha Jack Black szerényebben is teljesít, akkor is jó legyen a film... de itt Jack Black sem rossz, max nem annyira brillíroz mint máskor itt-ott meg itt-ott nem... kb olyan változó minőségben mint mondjuk a haverja Adam Sandler. Itt a második részben még Danny De Vito-t is bedobták és Danny Glovert. Ami már kicsit túlzás, de belefért még éppen. Jó filmek szerintem.
  • nlght #8
    az előző részen lehetett legalább röhögni egy jót, ezt még nem láttam, ellenben az utóbbi 5 évből nem emlékszem sok vígjátékra, ami tényleg vicces is lett volna, szóval meg kell becsülni azt a kevés jót is amire hollywood képes
  • Sequoyah #7
    Akkor ezt se nezd meg, mert hajszalra pontosan annyira jo/rossz film mint az elozo:)
  • Sequoyah #6
    A "sz*r volt" az nem velemeny. A "nekem nem tetszett" az velemeny.
    Attol hogy nekem nem tetszik valami, meg nem lesz szar.
  • yesname #5
    Még mindig engednek netezni a sárgaházból?
  • Tinman #4
    Elkeveredett szegény :-/
  • gombabácsi #3
    miért tenné hozzá hogy neki? az ember a saját véleményét írja, nem?
    ja nem, mert a legtöbben a csordavéleményt írják.
    hm, akkor igazad van, tényleg oda kell írni hogy "ez a saját véleményem"
    XD
  • hawkie22 #2
    Tedd hozzá, hogy neked. Én mindkettö részen nagyon jól szórakoztam, pont azt kaptam arra a másfél-két órára, amire befizettem a jegypénztárban.
  • TokraFan #1
    Már az előző is egy rakás sz*r volt. Minek ezt erőltetni?