Szekeres Viktor

Történelmi bukás az amerikai mozikban

Nem minden animációs film érdekli a családokat.

Amerikában a LEGO-film még érdekelte a közönséget, azonban a Playmobilos már nem. Bár Playmobil: The Movie nem szerepelt botrányosan sem itthon, sem globálisan (bár a 12,5 milliós bevétel nagyon gyenge), Amerikában konkrétan negatív rekordokra tört azzal, hogy a hétvégi becslések szerint 2337 moziból mindössze 660 ezer dolláros bevételre tett szert péntek és vasárnap között.

Ez 282 dolláros vászonátlagot jelent, ami majdnem történelmi mélypont, még akkor is, ha a forgalmazó nem egyen jegyárakkal kísérletezett, voltak vetítések, amikre 5 dollárért is be lehetett jutni. Ezzel a film minden idők harmadik legrosszabb startjának lett a tulajdonosa a legalább 2000 moziban bemutatott alkotások esetében. (Mindössze két másik animáció, a The Oogieloves in the Big Balloon Adventure, valamint a Delgo hozott még alacsonyabb bevételt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    Német játék, amiről franciák csináltak filmet. Most őszintén, ki várta azt, hogy bankot robbant amerikában, ahol közel nincs akkora piaca és népszerásége a figuráknak, mint pl. a legónak.
  • Zoliz #1
    Meg is érdemli. A Playmobil még a Lego-nál is drágább műanyag elhulladék.