Szekeres Viktor

Sötét és fura lesz a két új Shyamalan-film

Nemsokára két új M. Night Shyamalan-filmet láthatunk.

Mint arról már beszámoltunk, a Universal Pictures bejelentette, hogy két dátumot "lestipistoppolt" M. Night Shyamalan következő két filmjének. A filmek, amikről természetesen még semmit sem tudunk (csak annyit, hogy eredeti thrillerek lesznek), 2021. február 26-án, valamint 2023. február 17-én kerülnek majd moziba Amerikában.

Shyamalan a napokban a Collidernek nyilatkozott a projektjeiről, amikről annyit árult el, hogy sötétek lesznek és furák, valamint hogy nem lesz közöttük kapcsolat. És még azt is hozzátette, hogy talán egy harmadikat is a kettő közé fog ékelni, aminek az ötlete nemrég fogant meg benne. A két thriller egyébként leginkább A látogatáshoz hasonlítana világát tekintve.

Shyamalan kapcsán egyébként érdemes megjegyezni, hogy azon kevés rendezők közé tartozik, akinek a nevével elég jól el lehet adni filmet. Az elmúlt 20 évben készített 11 filmjéből ugyanis 10 legalább 25 millió dolláros nyitóhétvégét produkált Amerikában, és a leggyengébben kezdőnek is futotta 18 millióra. Más kérdés, hogy míg kettő 200, míg további négy 100 millió dollár fölé jutott bevétel tekintetében, addig akadt három, ami csak 42-64 milliót zsákolt be hazájában.

Aki követi a filmes világot, az tudja, hogy M. Night Shyamalan pályája jól sikerült filmekkel és nagy sikerekkel indult, majd nem túl igényes alkotásokkal folytatódott, melyek közül némelyik ugyancsak sikert aratott. Az IMDb felhasználói szerint például a Hatodik érzék 8.1 pontot érdemel a 10-ből, míg az azután következő, igazán jól (sőt jobban) sikerült Sebezhetetlen már csak 7.3-at. A trend pedig az IMDb-sek szerint folytatódott, hiszen a Jelek 6.7, a Falu 6.5, a Lány a vízben 5.5, az Esemény 5.0, míg Az utolsó léghajlító már 4.1-es átlagot produkált. Ilyen lejtmenetre talán egy filmes munkásságában sem láthatunk példát, és A Föld után 4.8/10-e sem mondhat vigasznak. Ezt azonban igazi reneszánsz követte, hiszen az Ördög, amiben csak producer és író volt, 6.2-es osztályzattal bír, akárcsak következő rendezése, A látogatás, a Széttörve (7.3) pedig az anyagi sikert is meghozta számára, akárcsak a gyengébben sikerült Üveg (6.7).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!