Szekeres Viktor

A Westworld készítői William Gibson scifijéből csinálnak sorozatot

Most már biztos, hogy sorozat lesz A perifériából.

2018-ban derült ki, hogy az Amazon tévésorozatot tervez készíteni a Neurománc írójának, William Gibsonnak a The Peripheral című regényéből. Tavaly mindez még csak terv volt, de már akkor azt rebesgették, hogy a projekt azonnali sorozatberendelést kaphat, ha elkészül az első rész forgatókönyve, és az elnyeri a döntéshozók tetszését. Nos, Scott B. Smith szkriptje jól sikerülhetett, hiszen képernyőre kerülhet a széria, az Amazon Prime Video ugyanis berendelte azt Jonathan Nolan és Lisa Joy executive producerkedése mellett.

Gibson könyve itthon A periféria címmel jelent meg, íme a hivatalos fülszövege, ha valaki a sorozat várható tartalmára kíváncsi: "Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövő Amerikájában, ahol az illegális drogfőzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítőként egy online shooterben, de ezekről a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági őrként.
Wilf Netherton a hivatása szerint jelentős befolyással rendelkező publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel később, egy lassú apokalipszist elszenvedő Londonban él, ahol a dolgok egyelőre még bíztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él. Flynne és Wilf találkozni fognak egymással. Időutazással, szellemekkel, harci drónokkal, bérgyilkos robotokkal és kleptokratákkal teli történetük során a nő világa teljesen és visszavonhatatlanul meg fog változni, a férfié pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • esztyopa #3
  A sztori alapján óriási katyvasz várható,ami majd elkápráztatja szemünk,fülünk,agyunk.
  Az,hogy felét sem értjük majd,csak fokozza az élvezetet.Ebbe minden bele lehet ömleszteni.Gonosz robotokat,őrült tudóst,káprázatos időutazást,észtveszejtő lovas,
  szekeres üldözést,ijjas,kardos mészárlást,és még a birkapásztor-lány,és a komputer zseni szerelme is belefér.És hogy izgalmasabb legyen,a birkapásztor-lányról kiderül.hogy a távoli jövőből érkezett,és az emberiség megmentése a feladata.
  Alig várom
 • Macropus Rufus #1
  a szinapszis alapján részemről nem várós.