Szekeres Viktor

Korrekt siker Roland Emmerich háborús filmje

Meglepően jól szerepel az amerikai mozikban a Midway.

Úgy volt, hogy ez a hétvége az amerikai mozikban a Doctor Sleepről fog szólni, azonban a film nem érdekelte a fiatalokat, így elég nagy hasas lesz. Ellenben a Midway, amelytől 12-14 milliós nyitóhétvégét reméltek, a pénteki 6,3 milliós teljesítményével felülmúlni látszik az elvárásokat, és akár 18 milliós kezdést is produkálhat hazájában.

Márpedig ez a gyártó Lionsgate stúdió számára nagyon jó hír. A teljesítménye persze nem kiemelkedő, de mindenképp korrekt, hiszen a 100 milliós (a kedvezmények leírása után 75 milliós) filmet már a külföldi értékesítések majdnem egálba hozták, hiszen azok révén, főleg Kínának köszönhetően 60 millió dollár folyt be a gyártó kasszájába. Ami azt jelenti, hogy ha a 40 milliós reklámköltséget vesszük, hogy bár a Lionsgate-nek a 40 milliót meghaladó bevétel jelenthetné a nyugodt hátra dőlést, igazán a 65 milliós belföldi bevétel után kezdene komolyan rentábilissá válni a produkció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Ha 75+40, azaz 115 millióba került (bár a Deadline más számokat ír), akkor 65 milliós haza bevétellel ótvar nagy bukás lenne (és egy 17 milliós nyitánnyal szinte biztos, hogy nem is lesznek még a közelében sem), mert kb 80-at kéne a nemzetközi piacról haszonként realizálni, ami elég nagy elvárás... De ez már legyen a kínaiak problémája, ha már voltak olyan hülyék, hogy 80 milliót adtak a projektre.