Szekeres Viktor

Zöld Lámpás-tévésorozat készül

Az HBO Max Green Lantern-sorozattal támad.

A WarnerMedia májusban induló amerikai streaming szolgáltatására, az HBO Max többek között saját gyártású sorozatokkal, valamint filmekkel próbál majd előfizetőket toborozni az ugyancsak nemsokára induló Disney-s Disney+, az NBCUniversalos Peacock, valamint az AppleTv+ árnyékában. A platformra már jó pár sorozatos projektet berendeltek, s ezek közül az egyik igencsak érdekelni fogja a képregényekért rajongókat.

Greg Berlanti, a CW-s Arrowverse ura ugyanis fejleszteni kezdett egy Green Lantern, azaz Zöld Lámpás sorozatot, ami egy űrben játszódó, nagyszabású széria lenne az ismert képregény alapján. Magáról a projektről semmi bővebbet nem lehet tudni, de Berlanti elmondta, hogy olyasmit tesz majd le az asztalra, amilyet még nem láttunk a tévében. Hogy mikor? Nos, 2021. előtt biztos, hogy nem látunk belőle semmi.

Green Lantern karakterét itthon sokan nem a képregényekből, hanem az azok alapján készített mozifilmből ismerhetik. A Ryan Reynolds főszerepésével készített filmet is Greg Berlanti írta, és a 2011-es év egyik legnagyobb bukása volt, a 200 milliós forgatási költségvetés, plusz a marketingre fordított 100 millió dollár ellenére is csak 220 milliót jövedelmezett a film: 117 milliót Amerikában és 103 milliót a világ többi országában.

Miután elhaltak a folytatásról szóló pletykák, pár éve egy kvázi rebootot terveztek készíteni a karakterrel. A Green Lantern Corps című projekt forgatókönyvírója David Goyer lett volna Justin Rhodes-szal, és a filmben bemutatkozott volna John Stewart karaktere, aki a DC-s képregényes univerzum első afroamerikai hőse volt. A klasszikus haverzsarus filmben a Ryan Reynolds által alakított Hal Jordan lett volna a másik kiemelt szereplő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!