Ötvös Tibor

Nagyon jó kis folytatás a Zombieland: A második lövés

A Zombieland meglepetésként robbant be a zombis filmek piacára és bár A második lövés nem okoz már ilyen meglepetést, de így is hozza az első film hangulatát. És ez bőven elég egy zombi-apokalipszisről szóló film esetében.

Hogy tetszett a Zombieland: A második lövés?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem láttam
  • Nem tetszett
Vajon milyen lehet normális életet élni egy zombikkal teli világban? Ezt a kérdést boncolgatja a kultikus Zombieland folytatása, mely tíz évvel az első rész után került a mozikba. A film világában is éppen ennyi idő telt el. Hőseink úgy döntöttek, hogy beköltöznek a Fehér Házba és ott tengetik mindennapjaikat. Azonban Little Rock 18. életévét betöltve elgondolkodik az esetleges fiúzáson/családalapításon, miközben Columbus a lánykérésen gondolkodik. A tinédzser végül elválik a csapattól, akik persze elindulnak, hogy megtalálják őt.

A Zombieland: A második lövés folyamatosan reflektál arra a tényre, hogy kerek egy évtized telt el. Ennek köszönhetően nem csak a szereplőink öregedtek, hanem a zombik is jelentős fejlődésen mentek át. Mind egyedi nevet kaptak, melyeket a tulajdonságaik alapján határoztak meg a forgatókönyvírók. A legveszélyesebbként a T-800-as van eladva, aki elsőre tényleg elég keménynek tűnik, de sajnos egy jelenetet leszámítva nem igazán sikerült élni a "képességeivel". Nem jelent komolyabb fenyegetést, mint az első részben szereplő agyhalott zombik, így igazából teljesen mindegy, minek nevezik.



Ami miatt azonban még sem szabad leírni a filmet, az a légkör, Zombieland világa ugyanis ismét elképesztően hangulatos lett. A rendező Ruben Fleischer képes volt ismét egy poszt-apokaliptikus világba gondolatébresztő dolgokat behozni, mint például a családalapítás vagy az a valóban érdekes vonulat, hogy kényszerből jönnek össze emberek vagy valódi a vonzalom? Éppen ezért érdekes a szőke plázacica, Madison bedobása túlélőként, aki valóban felrázza az állóvizet és vele kapcsolatban érkeznek a legjobb poénok is. A többi új szereplő is egészen jól illeszkedik a világba, bár túl sokat nem szerepelnek benne.

A Zombieland folytatást ismét a négy főszereplő viszi el a hátán, közülük is elsősorban Woody Harrelson az, aki kimagaslik Tallahassee alakjában. Vicces, kemény, ugyanakkor érzelmes is, a színészen pedig látszik, hogy továbbra is nagyon élvezi ezt a karaktert. Eisenberg és Stone között is megvan az összhang, Deutch pedig édesen bugyuta szőke nőként. Egyszóval A második lövés, bár nem hoz nagy újdonságot a műfajba, de továbbra is egy nagyon hangulatos és vicces, ugyanakkor érzelmes zombis kaland, melyet mindenképpen érdemes megnézni.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Zombieland: A második lövés (Zombieland: Double Tap)
szinkronizált, amerikai akció-horror, 93 perc, 2019
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Ruben Fleischer
Forgatókönyvíró: Dave Callaham, Rhett Reese, Paul Wernick
Producer: Gavin Polone
Operatőr: Chung-hoon Chung
Vágó: Dirk Westervelt

Emma Stone (Wichita)
Zoey Deutch (Madison)
Abigail Breslin (Little Rock)
Bill Murray (Bill Murray)
Woody Harrelson (Tallahassee)
Rosario Dawson (Nevada)
Jesse Eisenberg (Columbus)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #11
    Jó film. Szórakoztató.
  • Zombee #10
    Sorolj már fel párat...!
  • csigacola #9
    Most,hogy a második részt vetítik,gyorsan belenéztem az elsőbe,mert mintha valami derengett volna,de már nem emlékeztem.Na így már bekapcsolt néhány neuron és már világosabban jöttek elő az emlékek a filmmel kapcsolatban.Na ez volt az egyik film,amire nem szabadott volna egy percet sem pazarolni.Aranyos volt,de nem humoros és végképp nem hasfal rezegtető(néha mosolyogtam,mint egy csorgó nyálú bulldog). eltelt az a nyolcvan perc úgy,hogy nem is értettem mi a francnak csinálták meg ezt a filmet?! Több olyan Zombibaromság is napvilágot látott már,amin legalább lehetett röhögni.Az események lassan folydogálnak,mit folydogálnak,csöpögnek és valóban a film végén úgy éreztem,hogy ez volt az a film,amire egy percet sem szabadott volna áldoznom rövid életemből.Na éppen ezért,ezt a részt gyorsan ki is hagyom.Ezt már nem szopom be..
  • NEXUS6 #8
    Elég lájtos lett. Zombiparódiából továbbra is Haláli hullák hajnala és az abszolút zskat Sétáló agyhalottak nálam a nyerő.
  • trabantos82 #7
    Woodrow Harrelson nagyon jó színész, egyik kedvencem.
    Utoljára szerkesztette: trabantos82, 2019.10.24. 21:04:37
  • duke #6
    Ja tenyleg nem szeretem a horrort, es inkabb a gyilkosnak, szornynek drukolok, mert idegesit az aldozatok szerencsetlenkedese, bena gyava tehetetlensege. A legtobbszor megerdemlik amit kapnak az idiotasaguk miatt.
  • duke #5
    " Mellesleg milyen az a harapásálló ruházat, melyik boltban árulják? "

    Barmilyen munkaruhazati boltban kaphato. Ugy hivjak, hogy vagas es szuras ellenallo ruhazat. Ami a kesnek ellenall, az a harapastol is megved. Szoval nem kene semmi felhajtas. Az ember varakozik a buszmegalloban, jonnek a zombik, kicsit harapdalnak, de a szuras allo ruha megved. Aztan ha rajuk unok, akkor kenyelmesen elsetalok, mert 0.5 km/h sebeseggel ugyse ernek utol.
    Es kesz, ennyi lenne egy zombi film ha en forgatnam.
  • Dynamic #4
    A Zombielandben pont nem 0.5-tel közlekednek a zombik, hanem rohannak. Mellesleg milyen az a harapásálló ruházat, melyik boltban árulják? Főleg a zombiapokalipszis idején. Persze be lehetne öltözni, de biztos marha kényelmes lehet 0-24-ben teljes páncélzatban rohangálni, plusz nyilván a mozgásban is korlátozza az illetőt. Egyébként egy csomó filmben, amiben lassú zombik vannak (pl. Walking Dead) kikerülik őket, ha nem muszáj nem harcolnak. A baj azzal van, hogy a zombi mindig támad, soha nem fárad, soha nem adja fel, és ha hordába verődnek, akkor a zajuk egyre több zombit vonz oda minden irányból, és exponenciálisan nő a számuk.
  • wodka #3
    Én szeretem a zombis filmeket, de az ilyen f..ságokat, amikor az egészet megpróbálják elviccelni...na az egy nagy baromság.
    @duke : sajnállak , mert akkor egy rakás más filmet sem tudsz megnézni a gondolkodásod miatt. Így kb az összes horror-film kiesik. Ha valami szórakoztató akkor nem érdemes azon filózni hogy miért az, mert akkor már tényleg nem lesz az.
  • Archer6938 #2
    A zombis film azért arat mert az emberek vágynak a mostani rendszer bukására. Nincs torvény, az egész elb@szott életunket egycsapásra újra lehet kezdeni stb. Az emberek vágynak erre. No persze nem pont úgy,hogy a családunkat felzabálják,de valahol vonzó az egész. :)