Szekeres Viktor

Maroknyi embert érdekelt csak Natalie Portman űrhajós drámája

Hatalmas bukás lett a Lucy in The Sky.

Amerikában 10 napja mutatták be a mozikban a Lucy in The Sky-t Natalie Portman főszereplésével, és a Fox Searchlight a jelek szerint jól tette, hogy csak 37 vásznon tette elérhetővé a filmet, hiszen még ilyen kevés moziban is nagyon alacsony volt a vetítések kihasználtsága: az 54 ezer dolláros hétvégi bevétel azt jelenti, hogy egy mozira a 3 nap során (napi 3-6 vetítéssel érdemes számolni) mindössze 1461 dollárnyi átlagbevétel jutott. Ergó, egy újabb eredeti film vérzett el csúf módon.

A filmet a Fargo és a Legion című sorozatok készítője, Noah Hawley rendezte. A történet főhőse egy bizonyos Lucy Cola, aki egy űrhajós, aki miután felfedezi magának a szépséges világűrt, visszatér a Földre, ahol elég furcsán kezdi el érezni magát.

Az eredetileg Pale Blue Dot címre hallgató filmet Lisa Nowak, űrhajós illegalitásba hajló tevékenységei ihlették (elég lazán), és azt tervezték, hogy Reese Witherspoon lesz a főszereplője, azonban ő a Hatalmas kis hazugságok folytatása miatt kiszállt a projektből. A filmben Portman mellett még szerepelt Jon Hamm, Dan Stevens, Zazie Beetz, Pearl Amanda Dickson és Ellen Burstyn.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • VolJin #4
  Az annihilation egy Stalker-kln volt...
 • zetortraktor #2
  Még szerencse, hogy nem scifi. Rengeteg scifit készítettek már. UNALMAS!
  ---
  Internet, bemutatom a felületes nézőt, aki egysoros szinopszisokból, technikai leírásokból és reklámokból ítél. A legkönnyebben megvezethető példány. Pont ezért van az, hogy a hollywoodi filmek a bevételük nagy részét az első 3 napon szerzik. Mert azok a nézők, akik "kirohannak" csak és kizárólag ilyen infók alapján döntenek. Ha valami csillog, akkor megnézik.

  Rengeteg olyan filmet készítettek, amiben szuperhősök csatáznak meg védik az emberiséget. Meg olyat, amiben űrhajók fedezik fel a világűrt. Meg olyat, amiben egy fegyveres ember megment mindenkit, és még a világot is. Meg olyat is, amiben egy gonosz másokat mészárol le. Sőt, sok olyan sorozat van, ami komédia és pár barátról szól.

  A kulcs abban van, hogy az ember a felszín alá néz. Mert azzal érdemes tisztában lenni, hogy egy ilyen film is azért készül el, mert mást akar kihozni a készítő az alaphelyzetből, amit mások. Mert saját ötlete van a tipikus alapfelállásra.

  Persze embere válogatja. Van, akinek az alaphelyzet a lényeg. Másnak a karakterek, a történet kifutása, a hangulat, a stílus, a párbeszédek, stb.
 • monk00 #1
  Ez sem igazi sci-fi. Visszatér a földre, aztán furcsán kezd viselkedni. Rengeteg hasonló filmet készítettek már. UNALMAS!