Szekeres Viktor

Piszok nagy sikernek ígérkezik a Joker

Sokan fognak koppanni a Joker láttán, de a lényeg, hogy megnézik, nem?

A Joker megosztó film lesz. Ezt onnan tudhatjuk, hogy nyitott szemmel járunk és csak a vak nem látja, hogy miképp vélekednek azok, akik már látták a filmet. Nem arról van szó, hogy a filmértők imádják az alkotást és a közönség utálja, hanem magukat a kritikusokat is kőkeményen megosztja a végeredmény, és biztosra vehető, hogy a nézők közül is lesznek, akik oda lesznek az Oscar-jelölésre esélyes darabért, és rengeteg tiszta szívből utálni fogják. Természetesen ez minden filmre igaz, de itt konkrétan szélsőségekkel, 1/10-ekkel és 10/10-ekkel van dolgunk.

A kérdés persze az, hogy hányan fogják megnézni a filmet, a Warnernek csak ez számít, miután abban már biztos lehet a stúdió, hogy sok elismerést fog bezsebelni érte. Nos, az eredetileg csak helyfoglalónak szánt, kisebb volumenű film úgy tűnik, hogy ritka nagyot fog durranni Amerikában, akkora a hájp körülötte. A stúdió 70-80 millió dolláros nyitóhétvégét vár, de az elemzők 90 millió dollárig is elmerészkednek, vagyis a Venom tavalyi 80 milliós startját is legyőzheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #9
    Ezt biztos nem nezem meg....eleg gagyi....
  • Tikal #8
    nem tudom, nem ismerem :)
  • BaliBoy #7
    Egyáltalán nem.
    Mára már lehet kiegyenlítődött, de amikor premier volt, akkor a 10-es és az 1-es értékelésekből volt a legtöbb az Last Jedi mellett.
  • zetortraktor #6
    Akkor te így választasz filmet. Nyilván van, aki kenyeret meg cirkuszt akar, más meg komolyabb tartalmat. Mindenkinek mások a preferenciái. A felületes szórakozás is lehet rohadt jó, a túltöltött érzelmi fröccs is lehet elviselhetetlen.
  • zetortraktor #5
    A Jedi eléggé eltévedt példa - az IMDb-n, ha már azt használod, a 6-10-es osztályzatok mindegyike 10% fölötti hányaddal bír, az 1-5-ösök pedig 7% alattival. Elég egyenletes a dolog, nincs szélsőség, a többségnek tetszett. (Szerintem azzal kevered, hogy hallasz nyafogást, de nem a mennyiség a sok, hanem a hangerő.)

    Megosztó akkor lesz valami, ha a szélső értékek kiemelkednek, vagyis egy fordított haranggörbét látsz (a Jedinél inkább harang van, bár a szélső érték ott tényleg kijjebb lóg), mondjuk a magas 10-es arány mellé egy látványos 1-es tartozik. Nem kell 40-40 százaléknak lenni, de már 10% is bőven elég az 1/10-nek.

    Nem tudom, hogy megosztó lesz-e, de még nem is volt meg a premierje, csak elővetései voltak Amerikábna, ráadásul a nulladik napos nézők a legelkötelezettebbek.
  • BaliBoy #4
    Hát szerintem ez közel sem lesz annyira megosztó mint mondjuk a Last Jedi. Ott tényleg sok 1/10 és 10/10 volt már az első napokban is. Jelenleg az IMDB-n ennek a megosztottságnak az égvilágon semmi nyoma sincs.



    Én tegnap láttam. Szerintem nagyon jól sikerült film.

    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2019.10.04. 17:01:56
  • wraithLord #3
    Szerintem ez irónia akart lenni, mert minden második ember ezzel jön. De ki tudja.
  • Tikal #2
    akkor ne nézz drámát:)
  • gombabácsi #1
    én ha filmet akarok nézni akkor nem szenvedést meg drámázást akarok látni, hanem szórakozni akarok.
    :o)))