Szekeres Viktor

Nincs kegyelem: újabb októberi filmre pecsételtek 18-as korhatár karikát

A Prédák itthon 18-as karikával lesz látható a mozikban.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására.


A Bizottság tagjai nemrég újabb premier előtt álló alkotások korhatár-besorolásáról döntöttek. És, mint a fenti előzetesből kiderül, a Prédák (Haunt) című horrorfilm megkapta a 18-as, piros színű plecsnit, vagyis ez a második októberi premier, ami így járt - az első Az aranykesztyű volt.

A hivatalos leírása a filmnek a következő: "Egy hatfős baráti társaság halloween ünnepén vérfagyasztó kísértetházra bukkan, amely állítólag legsötétebb félelmeikből táplálkozik. A fiatalok az egyre több áldozatot követelő éjszaka során fokozatosan rádöbbennek, hogy egyes rémálmok képesek valósággá válni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!