Szekeres Viktor

Az Avengers 4 végül sem Amerikában, sem Amerikán kívül nem lett a legsikeresebb film

Minden idők legsikeresebb filmjének nem fog összejönni egyik fő korona sem.

Talán furán hangozhat elsőre, de az Avengers-sorozat legutóbbi része, a Végjáték úgy lett minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje, hogy sem Amerikában, sem Amerikán kívül nem lett a legsikeresebb. Mindez természetesen annak köszönhető, hogy bár mindkét összevetésben akadt nála jobban teljesítő alkotás, azonban különböző filmekről van szó.

Amerikában a Bosszúállók 4 jelenleg 858 millió dolláros bevételnél jár, és már jó ideje biztosra vehető, hogy nem fogja beérni a Star Wars: Az ébredő erő című ugyancsak folytatásfilmet, mely 937 milliós belföldi bevétellel dicsekedhet. Nemzetközi összevetésben, azaz az Amerikán kívüli bevételek alapján pedig az Avengers 1,94 milliárdját egyelőre az Avatar nyomja 2,03 milliárddal. Itt ugyan még nőni fog a képregény-film bevétele, de 90 millió dollár már jó eséllyel nincs benne. Ettől még a Disney nem bánkódik természetesen, hiszen az Endgame globális bevétele 2,8 milliárd dollár, míg az Avatar 2,79 milliárddal zárt mozis futását. Így addig mindenképp előbbi marad a trónon, amíg az Avatar nem kap egy felújított, vagy esetleg szimpla emlékeztetőnek szánt újrapremiert a második rész mozis futása előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #12
    Mondjuk vagy az inflációval számolunk, vagy az alacsonyabb jegyárral. A kettő együtt sok lesz. :)
  • wraithLord #11
    Hát ja, inflációval számolva az Avatarnak 3.34 milliárd USD bevétele volt. Ehhez még hozzájön az is, hogy valószínűleg a mozijegy is olcsóbb volt (infláció miatti áremelést is figyelembe véve). Ráadásul ha az USD 2009-es értékét nézzük, az Avatar még akkor is kb. 80 millió dollárral olcsóbban készült el.
    Igaz, így nézve biztos vannak még ezeknél is sikeresebb filmek.

    (Az Avatart se szeretem, csak ha már szó volt róla, azzal számoltam.)
  • Zombee #9
    Nem kell ide infláció. Az Avatart pl. nyilván sokkal többen látták, mert ugyanannyit hozott, de 10 éve nyilván alacsonyabb jegyárak voltak.
  • Angel5 #8
    Amúgy szar lett, unalmas, kurvára vontatott hatalmas katyfasz.
  • zetortraktor #7
    Persze lehet, hogy félreértem a dolgot, és mindössze arról van szó, hogy valaki nem akarja, hogy egy "fos" film legyen a csúcson az überzseniális Elfújta a szél helyett. Szóval minden, amit mondtam, visszaszívom, ha egy javíthatatlan romantikus lélekkel van dolgom, mea culpa.
  • zetortraktor #6
    Van ez a cuki ragaszkodással vegyes önámítás, amikor az ember próbálja megnyugtatni magát, hogy valami mégsem annyira népszerű és imádott. A kérdés, hogy hiszel is az efféle kapaszkodókan? Otthon is úgy számolsz, hogy ugyan drága a 400 forintos fagyi, de az inflációt nézve már nem is annyira?

    Nyilván a világon senkit nem érdekel az infláció, amikor egy nominál értéken nyilvántartott adatról van szó. A reálértékes számolás nem több puszta lábjegyzetnél. Egy olyan lábjegyzetnél, ami a jelek szerint viszont kiemelt jelentőséggel bír egyesek nyugodt éjszakája kapcsán, mert így annak tudatában hajthatják nap, mint nap álomra a buksi fejüket, hogy az Avengers 4 nem minden idők legsikeresebb filmje. Mert számukra ez megnyugvást okoz. Ugyanis, ha ne adj isten mégiscsak el kéne fogadniuk, hogy a "fos" (ja, hogy megnézted?, egyem a szíved, és nem tetszett - LOL, akkor itt van a kutya elásva, így jár, aki szar filmeket néz és besérül) a legjobb, akkor minden bizonnyal felfordulna az életük.

    A kérdés, hogy tényleg ekkora kiemelt jelentőséggel bír egy ember kis életében az, hogy egy multi terméke csak nagyon sikeres vagy a LEGsikeresebb? Azt hittem, hogy ennél lényegtelenebb dolog nincs is. De úgy tűnik, hogy van, akinek ez igenis számít.
  • VolJin #4
    Már az is szégyen, hogy ennyit kaszáltak vele...
  • barret #3
    No majd az Avengers 5!
  • end3 #2
    Szörnyen untam, és a korábbi tapasztalataim alapján, soha nem "vittek volna el" mozis megtekintésre egy ilyen primitív sablon-gyűjteménnyel. (Igazából, utólag "háztájiban" is sajnáltam rá az időt.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2019.09.23. 16:17:55
  • Zombee #1
    A cikkírónak valamiért nagyon fáj, ha egy filmnek folytatása készül.