Ötvös Tibor

Felesleges film a Rambo V: Utolsó vér

Stallone pazarul búcsúzott el Rocky karakterétől, hogy aztán mellékszereplőként hozza vissza egy tehetséges rendező. Sajnos Rambo esetében nem beszélhetünk dicső visszatérésről.

Hogy tetszett a Rambo V: Utolsó vér?
 • Tetszett, jó film volt
 • Közepes lett
 • Nem tetszett
 • Nem láttam
Sylvester Stallone két karakterrel biztosan beírta magát a filmtörténelem nagykönyveibe. Rocky Balboa hat saját filmet kapott és ráadásként két remek drámában is visszatérhetett. John Rambo négy epizódban irtotta hol Afganisztánban az orosz hadsereget, hol pedig Thaiföldön kapcsolódott be egy polgárháborúba. Most azonban a vietnami veterán visszatért, hogy még egyszer utoljára megmutassa, milyen az amerikai katonák istene.

Rambo a negyedik rész végén visszatért apja farmjára, ahol azóta is tengeti mindennapjait. Életében fontos szerepet kapott fogadott lánya, Gabrielle, aki egyben bejárónője unokája is. Mikor emberkereskedők elrabolják, hősünk előveszi ikonikus íját, hogy rendet tegyen és kiszabadítsa a lányt. Ha a cím nem szerepelne, bárki azt hihetné, hogy az Elrabolva egyik részének sztoriját másoltam volna be ide. Azonban nem, sajnos ennyi valóban a sztori, bár az első részt leszámítva a történet sosem volt fontos tényezője a filmeknek.

Azonban mindig is volt egy tempója és ritmusa a Rambo-filmeknek, mely itt azonban lelassult. Bár az is tény, hogy hősünk sem az a fiatal fickó, mint a 40 évvel ezelőtti nyitányban. Ettől függetlenül a melankolikus felépítés a rajongóknak nem okoz majd problémát, de az erőszak viszonylagos hiánya már komolyabb gond lehet. A John Rambo is a végére durvult be, de nagyon, de azért menet közben is kaptunk látványos akciókat (elég csak az esőben lezajlott mentőakcióra gondolni).Itt azonban az utolsó etapig kell várni arra, hogy Rambo végre valóban magára haragítsa a mexikói kartellt és elinduljon a vérfürdő. De akkor viszont nagyon beindul! Aki azt gondolta, hogy a negyedik fejezet végén látható géppuskás mészárlást nem lehet felülmúlni, az nagyon meg fog lepődni. Szakadnak a végtagok, robbannak a testek és ha kell, puszta kézzel tépik ki egy ember kulcscsontját is. Sajnos azonban ez a rész hamar véget ér és elég nehezen jutunk el eddig a pontig.

Bár Rambo folyamatosan magában monologizál, sosem tudjuk meg, hogyan is lett családja, miért nem tért vissza a farmra már jóval korábban és mi is kísérti pontosan (az előző filmekben látottakon túl). A logikai bakik miatt is foghatjuk a fejünket, például a legjobban őrzött amerikai határon felfegyverzett mexikóiak mászkálnak át, amikor csak akarnak. Ennek ellenére nem rossz film a Rambo V, szimplán csak felesleges. A John Rambo egész szép búcsú volt, de az Utolsó vér elvette ezt a rajongóktól. Persze a megszállott rajongókat nem fogja érdekelni a sok negatívum, de a legtöbben csalódottan távoznak majd a teremből. A stáblistát azért várjuk még meg, érdemes...

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Rambo V - Utolsó vér (Rambo: Last Blood)
szinkronizált, amerikai akcióthriller, kalandfilm, 100 perc, 2019
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Adrian Grunberg
Producer: Avi Lerner, Steven Paul, Kevin King Templeton, Les Weldon
Operatőr: Brendan Galvin
Vágó: Carsten Kurpanek, Todd E. Miller
Forgatókönyvíró: Matthew Cirulnick, Sylvester Stallone

Sylvester Stallone (John Rambo)
Paz Vega (Carmen Delgado)
Louis Mandylor (Seriff)
Óscar Jaenada (Victor Martinez)
Adriana Barraza (Maria Beltran)
Yvette Monreal (Gabrielle)
Marco de la O (Miguel)
Sergio Peris-Mencheta (Hugo Martínez)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • CairoJack #6
  Ezt még nem láttam, de szerintem a 4. rész volt a legjobb, de az inkább önállóan értelmezhető film, nem kell megnézni az előtte lévőket.
  Amúgy az 1. rész nagyon jó, a 2-3. kuka, a 4 a maga nemében (ha nem egy folytatásnak tekintjük), akkor egészen zseniális, ettől meg félek.
 • vilinger #5
  Forgassák le újra!
 • csigafi #4
  Hát ez a része rettenetesen gyenge lett. Kicsit meg is érinti az ember szívét ha át éli amit Rambo át élt azonban ez is egy sablonos történet semmi új ötlet. Sokaknak lehet többször nézhető nekem csak 1x. A cikk címe elég találó.
 • Scooter #3
  A negyedik részben elsétál a végén. Akkor azt mondták, hogy ez az utolsó. Viszonylag tökéletes lezárás. Nem tudom minek kellett még egy. A pénz nagy úr...
 • Mat666 #2
  Érdekes nekem erről a cikkről jutott eszembe hogy nem rossz csak felesleges.
 • gombabácsi #1
  az első részen kívül egyiknek se volt értelme.