Szekeres Viktor

Két új M. Night Shyamalan-filmet láthatunk az elkövetkező években

Ismét divatba jött M. Night Shyamalan.

A Universal Pictures bejelentette, hogy két dátumot "lestipistoppolt" M. Night Shyamalan következő két filmjének. A filmek, amikről természetesen még semmit sem tudunk (csak annyit, hogy eredeti thrillerek lesznek), 2021. február 26-án, valamint 2023. február 17-én kerülnek majd moziba Amerikában.

Aki követi a filmes világot, az tudja, hogy M. Night Shyamalan pályája jól sikerült filmekkel és nagy sikerekkel indult, majd nem túl igényes alkotásokkal folytatódott, melyek közül némelyik ugyancsak sikert aratott. Az IMDb felhasználói szerint például a Hatodik érzék 8.1 pontot érdemel a 10-ből, míg az azután következő, igazán jól (sőt jobban) sikerült Sebezhetetlen már csak 7.3-at. A trend pedig az IMDb-sek szerint folytatódott, hiszen a Jelek 6.7, a Falu 6.5, a Lány a vízben 5.5, az Esemény 5.0, míg Az utolsó léghajlító már 4.1-es átlagot produkált. Ilyen lejtmenetre talán egy filmes munkásságában sem láthatunk példát, és A Föld után 4.8/10-e sem mondhat vigasznak. Ezt azonban igazi reneszánsz követte, hiszen az Ördög, amiben csak producer és író volt, 6.2-es osztályzattal bír, akárcsak következő rendezése, A látogatás, a Széttörve (7.3) pedig az anyagi sikert is meghozta számára, akárcsak a gyengébben sikerült Üveg (6.7).

Shyamalan kapcsán egyébként érdemes megjegyezni, hogy azon kevés rendezők közé tartozik, akinek a nevével elég jól el lehet adni filmet. Az elmúlt 20 évben készített 11 filmjéből ugyanis 10 legalább 25 millió dolláros nyitóhétvégét produkált Amerikában, és a leggyengébben kezdőnek is futotta 18 millióra. Más kérdés, hogy míg kettő 200, míg további négy 100 millió dollár fölé jutott bevétel tekintetében, addig akadt három, ami csak 42-64 milliót zsákolt be hazájában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #4
    Én szeretem a filmjeit, az IMDB mindig hidegen hagyott. Szinte minden filmjében különleges atmoszféra van, pl. "Az esemény" nem egy nagy szám, de a nyomasztó hangulat miatt imádom, a Jeleket szintén. Várom a filmjeit.
  • molnibalage83 #3
    Hihetetlen, hogy ennek az embernek még filmet és munkát ad valaki...
  • Relixo #2
    A másik,hogy igaz a közmondás nem minden arany ami fénylik... lásd szuperhősös agyzsibbasztó marhaságokat zabálják a népek. Attól,hogy sok a gyengeelméjű felnőtt még nem jelenti ,hogy azok jó filmek lennének az imdb pontozás meg manapság már semmit nem jelent, amióta a sok troll meg 2 filmet látott magukat kritikusnak gondoló tinik nyomják rá a pontozást. :D