Szekeres Viktor

Az AZ2 is hatalmas sikernek ígérkezik

Elég sokan megnézték premier előtt az AZ folytatását.

A kritikusok már közel sem lelkesednek annyira az AZ második részéért, az Az: Második fejezet (It: Chapter Two) című Stephen King-adaptációért, de azért még mindig inkább a pozitív vélemények vannak többségben (a film tényleg maximum csak közepes lett). És az első rész iránt érdeklődők zöme is ott lesz a vetítéseken. Legalábbis Amerikában.

Azt már korábban jeleztük, hogy esélytelennek tűnik a második résznek megismételnie az első rész hatalmas, 123 millió dolláros kezdését, de egy 90 és 110 millió dollár közötti start elérhetőnek tűnik. Nos, úgy tűnik, hogy ez igazolódik is, hiszen a film a csütörtök esti vetítések során hazájában 10,5 milliós bevételt termelt, szemben a 13,5 millióval, amit anno az első epizód produkált. Összehasonlításképp, anno a Wonder Woman 11 milliós csütörtök után hozott 103 millió dollárt hétvégéjén, míg a Logan 9,5 milliós csütörtököt követően 88 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Egyszerűen mást nem látok a sikerbe, mint a retrós vonalat (gyerekek+80-as évek, amik még a Super 8 idején nem voltak ennyire menőek). Valakinek van más ötlete, hogy miért tarolt ennyire irreálisan nagyot a film 2 éve?
  • NEXUS6 #1
    Azért ez sem rossz eredmény.
    Főleg, hogy az eredeti tv-filmes adaptáció mai szinten nézhetetlenül xar, szal még a nosztalgiával sem lehet az egész AZ jelenséget magyarázni.
    Pláne, hogy iszonyatosan mellényúltak néha a 80-as évek újrateremtésével, az első részben.
    Mindegy, minden estre ha megkérdezek valakit, akinek tetszett a film, általában egy dialógust, vagy zenét sem igazán tud belőle idézni.