Szekeres Viktor

Itthon az új Tarantino-film jóval nagyobb siker, mint a Hobbs & Shaw

Olykor kiszámíthatatlanok a mozizók.

A papírformának megfelelően Amerikában és világszinten is sokkal sikeresebb a Halálos iramban spinoffja, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw, mint az új Quentin Tarantino-film, a Volt egyszer egy Hollywood. Az okokat nem kell ecsetelnünk, értelemszerűen nem a filmek minőségét jelzi a bevétel, hanem az azok iránti érdeklődés fokát, és egy szélesebb közönségnek szóló popcorn akciókomédia több embert mozgat meg általában, mint egy kosztümös, korhatáros bűnügyi film.

Azonban mindig vannak olyan országok, melyek nem állnak a sorba. Ezúttal Magyarország intett be a nemzetközi trendeknek, és itthon valamilyen rejtélyes okból a Hollywood jóval sikeresebb lesz, mint a Hobbs & Shaw. Előbbi második hétvégéjén 54 751 nézőt érdekelt és 11 nap alatt már 206 241 eladott jegynél tart, míg utóbbi premierjének negyedik hétvégéjén 14 426 nézővel a 253 657-es össznézőszámot tapossa. Mondanunk sem kell, hogy ezt a különbséget a jelenleg csökkenéseket tartva a Tarantino-film le fogja dolgozni.

Természetesen adja magát a kérdés, hogy vajon még mely országokban sikeresebb a Hollywood, mint a Hobbs & Shaw. Nos, például Csehországban. Vagy Szlovákiában. Vagy Lengyelországban. De még mielőtt valaki régiós sajátosságra gondolna, például Norvégiában is - miközben más országokban az akciófilm tízszer akkora érdeklődést generált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!