Szekeres Viktor

Mégsem lesz olyan durva az Az - Második fejezet?

Az AZ2 szinkronos előzetesén csak egy megelőlegezett 16-os karika árválkodik.

Megérkezett az AZ folytatásának új, szinkronos előzetes, s bár szinte mérget vehetünk arra, hogy a film itthon 18-as karikával fog mozikba kerülni, az InterCom előzetesen csak 16-os karikával látta el a trailert. Ennek vagy az az oka, hogy a cég illetékesei látták már a filmet, és úgy gondolják, hogy közel sem annyira durva, mint a 18-as korhatár-karikával futó első rész, vagy pedig így akarják minél több néző előtt levetíteni a trailert, hiszen azt így több film elé be lehet fűzni, ami természetesen a várható bevétel növelését is idézheti elő jó eséllyel. A választ rajtuk kívül minden bizonnyal senki sem tudja.


A hivatalos hazai szinopszisa a filmnek a következő: "A Vesztesek Klubja legyőzte a kísérteties Pennywise bohócot, túlélte a felfoghatatlan kalandot, tagjai szétszóródtak – felnőttek. De mindannyian tudják, hogy nem hagyhatják maguk mögött a múltjukat. Hiába győzték le a gonoszt, ha az elpusztíthatatlan…
27 évvel később egy telefonhívás ébreszti mindannyiukat: Derryből keresik őket. Újrakezdődtek a megmagyarázhatatlan eltűnések, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés.
A Vesztesek hűek egykori fogadalmukhoz: hazamennek, hogy újra szembenézzenek a lisztes képű, festett arcú, kacsázó léptű borzalommal.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsolti-kun #1
    Ez elvileg pontosan azért van így, mert az amerikai R-kategória tág mivolta által nálunk simán lehetne 16-os is és az előzetes látványvilága nem éri el a 18-ast. Illetve ezt úgy csinálják, hogy a szaggatott karikát később felfelé lehet emelni. Lefelé nem szokták. Bár annyiból én is logikátlannak tartom, hogy valóban borítékolható volna 18-asnak és szaggatott 18-ast is használhattak volna. Nem látnék abban semmi rosszat, ha például szaggatott 18-asból válna mégis 16-ossá. Mint ahogyan sok régi 18-as karikás film a mai korban már 16-os. Pl. Alien első része (eredeti változattal) és Terminátor 1-2. Mindazonáltal ez így egy nagyon buta cikk, elnézést kérek. Egyébként én igazából már az előzetesből is teljesen biztosra vélem a 18-ast, illetve általában hülyeségnek tartom egy folytatás alacsonyabb besorolását.