Szekeres Viktor

Halálhajó-tévésorozat készül

Lehet, hogy sorozat lesz az Event Horizonból.

A Variety arról értesült, hogy az Amazon Prime Video a kultikus scifiből, a Halálhajóból (Event Horizon) kezdett el tévésorozatot fejleszteni. Egy sorozat fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy a csatorna a készítőktől berendelte egy pilotepizód forgatókönyvét, amit vele együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően döntést hozzanak arról, hogy a projekt megérdemli-e a pilotberendelést, vagy az első rész leforgatását. Ha erre sor kerül, még az sem jelent biztos sikert, hiszen a végeredmény láttán szokták eldönteni, hogy sorozat is legyen-e a projektből. Ezek után nem meglepő, hogy maga a fejlesztési folyamat meglehetősen hosszú, van, hogy egy-két évbe is beletelik, míg egy sorozatterv eljut a képernyőre.


A projektet az az Adam Wingard viszi, aki többek között a You're Nexttel és a The Guesttel tette le a névjegyét Hollywoodban, később pedig a Blair Witch-et és a Death Note-ot rendezte. Az eredeti, 1997-es Paul W.S. Anderson-film minden volt, csak nem nagy siker, hiszen Amerikában 26 millió dollárt termelt csak. Ráadásul elismertség sem övezte, a közönség csak évekkel később talált rá, és ennek köszönhetően mára már szinte kultstátuszba került

A film szinopszisa anno a következő volt: "2047-et írunk. Az Event Horizon nevű felderítő űrhajó, mely évekkel korábban nyomtalanul eltűnt, most sugározni kezd az űrből. A jel forrása felé száguldó űrhajó elit legénységének tagja az eltűnt hajó tervezője, Dr. Weir is. Küldetésük: megtalálni és megmenteni a legmagasabb fokú technikával készült űrhajót. De amit találnak, az a legmagasabb fokú csillagközi rettegés. Amit pedig meg kell menteniük, az a saját életük, mert valaki - vagy valami - be akarja őket csalogatni az elképzelhetetlen borzalom dimenziójába."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ellaberin #4
  Így van; alapfilm. Én is moziban láttam először, de hamar a gyűjteménybe került először vhs-n majd dvd-n, de meg van BD-d, igaz az utóbbi virágboltos.
  Mindig is szerettem volna látni egy dc változatot, mint egyébként sok más horrorból is, de valahogy kevésből lett ilyen. És általában azok is lite-osak - mármint ahhoz képest ami meg-meg jelent róluk, hogy mik maradtak ki.

  Nem, nem vagyok egy szadista, mártogatós típus, de ha horror, akkor utálom, ha finomkodnak benne, sokszor csak azért, hogy egy három éves se pisiljen be rajta. (Nem régi példa a Venom, pfejj.) Egyébként a vhs korszakban pont azért -is- mentek a zs kategóriás horrorok, mert a legtöbbjük nem került moziba , így zsűri elé se.
 • Cyberdog #3
  Ez igaz... Sokan lettek rosszul. De végeredmény, még így is néhány helyen brutálisan jól sikerült. Még moziban néztem a filmet. Ott is ugráltak néhányan a székükben. Mellettem egy lány ült a barátjával. A csaj majdnem elsírta magát ijedtében.

  Én élveztem a film minden percét. Nehezen ijedek meg egy horrorfilmtől. Köszönhető annak, hogy 4 évesen volt szerencsém az első horrorfilmhez. Lucio Fulci - Paura nella città dei morti viventi (City of The Living Dead)
  Tagadhatatlan, hogy Fulci volt az olasz horror mestere...

  Remélem a sorozat megközelíti a filmet hangulatban, szereplőkben és történetben is.

  Egy kis ízelítő az első horroromból. :)

  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2019.08.07. 23:08:03
 • NEXUS6 #2
  Én is szeretem.
  Igazi jó kis sci-fi horror. Nincs túl magyarázva, látványos, para és jó színészek vannak benne.
  Hangulatra helyenként nálam az Origin adta ugyan ezt. Kár hogy annak a folytatását egy évad után törölték. :(
 • wraithLord #1
  Sikeres volt az, csak nem a moziban, hanem DVD-n. Köszönhetően annak, hogy csúsztak a forgatással, és nem volt idejük vágni, megcsinálni rendesen.
  De DVD-n sikeres lett, és a Paramount be akart rendelni egy director's cut-ot, csak szarul tárolták a moziverzióból kivágott anyagot, és elvesztek.
  Állítólag nagyon sokat kivágtak a filmből, többek között azért, mert a tesztvetítéseken egy csomóan rosszul lettek meg elájultak a horrorjelenetektől, és követelték, hogy csináljanak egy kevésbé gusztustalan verziót. :D

  Én szeretem a filmet, bár gyerekkoromban elég sok álmatlan éjszakát okozott. De persze csak a gusztustalan jelenetek miatt, a "pszichológiai terror" nagy részét csak felnőttként értettem meg. :D