Szekeres Viktor

Dűne-tévésorozatot készít az HBO Max

Nemcsak film készül a Dűne alapján.

A WarnerMedia hivatalosan tavasszal induló streaming szolgáltatására, az október 29-én bemutatásra kerülő HBO Maxra már jó pár sorozatos projektet berendeltek, s ezek közül az egyik legígéretesebbnek mindenképp a Frank Herbert-féle Dűne (Dune) című könyvek alapján készítendő széria tűnik.

Miközben Denis Villeneuve épp a Dűne-könyvek filmes adaptációján dolgozik, a Dune: The Sisterhood az HBO Maxon kerül majd bemutatásra, s a tervek szerint annak története a filmmel párhuzamosan játszódna. A tervek szerint Villeneuve nem csak az egyik executive producere lesz a sorozatnak, hanem rendezi is a pilotot. Mellette Jon Spaihts, a film egyik írója lesz a készítő.

A széria a Dűne-univerzumban feltűnő Bene Gesserit női rendről szól majd, mely tagjai tökéletesen urai a testüknek és az elméjüknek. Hozzáértők módjára boldogulnak a The Imperium hűbéri rendszerében, és a terveik Arrakisra viszik őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CrazyAchmed #4
    Itt amúgy már a fremenek tisztelendő anyja, azért kopasz
  • ostoros #3
    Most hogy mondod, tényleg onnan van a kép.
  • Curuphan #2
    De honnan vetted, hogy kopaszok lesznek a sorozatban? Ilyet nem írt a cikk. A kép pedig a David Lynch féle Dune-ből származik. Ráadásul ha jól emlékszem, Paul anyja (Jessica) is bene gesserit volt, és neki hosszú haja volt a Lynch filmben is.
  • ostoros #1
    De miért kopaszok? Hagyomány tiszteletből a Lynch film miatt? Mert a könyvekben semmi ilyesmi nincs.
    Elvileg az összes Bene Gesserit nagyon ért a csábítás minden formájához (többek között), akkor miért borotválnák le a koponyájukat? Így könnyebb? :)
    Vagy ők már annyira profik, hogy félájultan, félrészegen, és félholtan is megy a csábítás? :D