Szekeres Viktor

Újabb remek horrorfilm sült be idehaza

A fehér éjszakák túl különleges volt a hazai közönségnek.

Az Annabelle 3 közönsége nem kért a Fehér éjszakákból - ezt állapíthatjuk meg a hazai mozik elmúlt heti látogatottságát böngészve. Ugyanis míg a népszerű franchise legújabb darabja hétvégén átlépte a száztizenötezer eladott jegyet, addig az Örökség rendezőjének Magyarországon forgatott elborult agymenése mindössze 6 332 mozizót érdekelt csütörtök és vasárnap között. De legalább tudhatjuk, hogy azoknak a nézőknek nem semmi élményben volt részük.

Persze mindez annak fényében nem meglepő, hogy az egyik eredeti film, a másik pedig folytatás, hiszen az elmúlt hetek a hazai mozikban pont arról szóltak, hogy az előzménnyel nem rendelkező produkciók egymás után alacsony érdeklődést váltanak ki, miközben az olyan filmek, mint a jelenleg 25 ezer nézőnél tartó, egyébként Amerikában szigorúan csak lakossági forgalmazásra szánt Szupercella 3 kifejezetten jól teljesítenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #8
    Lehet, de ez olyan típusú, amit beindíthat a hype. Páran letöltik, meghökkennek, ajánlják és beindul egy láncreakció. Egy Örökségre, ami szerintem még jobb, ilyet sosem mondtam volna, de ez van annyira "beteg", hogy rácuppanjanak sokan még akkor is, ha pusztán a reklámok hatására nem indul meg a roham. Nem akarok spoilerezni, de a Midsommarban azért vannak tök jól emlegethető, "Emlékszel, amikor...?"-dolgok, amik jó szájhagyományt indíthatnak be.

    Ld. például az elmúlt hetekből a Stuber sem volt olyan népszerű film itthon, de_szerintem_ sokan azt is fel fogják fedezni nemsokára, mert sokaknak be fog jönni.
  • Zombee #7
    Ezt kifejtenéd?

    Egyébként nem hiszem, hogy sokan fogják letölteni.
  • ostoros #6
    Harmadik cél is lehet. Állami támogatás bezsebelése, és nem érdekel minket ki nézi meg.

    Illetve +1 cél lehet a pénzmosás.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.04. 20:02:53
  • kalapos01 #5
    Réteg ide vagy oda, ez egyébként szerintem olyan film, amit sokan élveznének (még ha nem is biztos úgy, ahogy a rendező akarja), mint ahogy fognak is, ha majd letöltik - egyelőre csak nem tudják, hogy ez a helyzet.
  • kalapos01 #4
    Pont erről szól, hogy nem meglepő, de azért azt ne keverjük azt, hogy valami rétegfilm azzal, hogy a kritikusoknak készül. Ezzel kábé azt mondod, hogy a kritikusoknak van ízlésük. Amellett, hogy vannak rétegfilmek, amik áttörnek a kommerszbe, a kritikusoknak sem kell szeretnie valamit csak azért, mert a réteg. Nagy butaság azt hinni, hogy egy filmrendező bármit is kritikusoknak készít. Nem mintha lenne olyan, hogy "A Kritikus", ahány "kritikus", annyi ízlés és vélemény, de egy készítőnek két célja lehet: az önmegvalósítás, művészi produktum létrehozása és az anyagi siker (azaz, hogy eljusson a nézőkhöz).
  • Zombee #3
    Azért nemzetközileg sem mozgatott meg tömegeket.
    Hozzáteszem, az előzetesből nem feltétlen az jön át, hogy ez egy horror. Misztikusnak misztikus, de igazából nem derül ki, mitől is kell félni, mi történhet, elég semmitmondó. Nem ismerem Ari Astar munkásságát, aki ismeri, nyilván sejti, mi vár rá, de ez megint csak egy szűkebb réteg.
    Engem mondjuk pont ezért nem érdekel, nem szeretem ezeket a szektás filmeket, a Tűnj el! sem tetszett. Mondjuk az Annabelle-t, Démonok közöttet és társait se nézem meg.
  • KoLaMan #2
    "Az Annabelle 3 közönsége nem kért a Fehér éjszakákból"
    Meglehet, hogy az előzetes alapján a nézőknek nem volt vonzó a rendező újabb - a cikkíró kifejezésével élve - "elborult agymenése".
    Semmi meglepetés szerintem, tipikusan az a film, ami nem a nézőknek, hanem a kritikusoknak készült - amivel nincs is semmi baj, csak épp fölös dolog ilyenkor a nézőket elemezni.