Szekeres Viktor

A magasan legjobb scifi-sorozat jövőre is folytatódik

Ötödik évada is lesz a The Expanse-nek.

Még be sem mutatták a The Expanse negyedik szezonját, de már az ötödik évados berendelését is megkapta a közönségkedvenc széria az Amazontól. A következő évad premierjére egyébként december 13-án fog sor kerülni, és természetesen ez azt jelenti, hogy itthon is ekkor láthatjuk az új epizódokat.

A The Expanse James S.A. Corey hasonló című, kultikus regénysorozata alapján készül, az itthon is kapható könyvciklus első része Leviatán ébredése címmel jelent meg nálunk. Az első kötet hivatalos fülszövege a következő: "Az emberiség már meghódította a naprendszert - eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra -, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes. Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak - méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti.
Eközben Miller nyomozó egy lány után kutat. Egyetlen lány után a több milliárd lakosú rendszerben. A szülei azonban dúsgazdagok, és mindig a gazdagok diktálnak. Amikor a nyomok a Scopulihoz és a lázadókkal szövetkező Holdenhez vezetnek, a szálak összefutnak… Holdennek és Millernek a Föld és a Mars kormányzata, a Külső Bolygók forradalmárai és a nagyvállalatok titkos érdekkörei között húzódó vékony határmezsgyén kell egyensúlyozniuk - és nem túl jók az esélyeik. Ám odakint, az Övben mások a szabályok, és egyetlen kis űrhajó a világmindenség sorsát döntheti el.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #2
    Dec 13? Azt hittem a nyáron jön már a S4 ? Akkor még várhatunk, sokat.

    Ami az S5-öt berendelését illeti : SZUPEEEEER !

  • skorpio7 #1
    Wow! Az eddigi legjobb hír, amit sorozattal kapcsolatban olvastam. Sokkal jobban szeretem, mint a ST: Discovery-t, bár az sem rossz azért.