Szekeres Viktor

Aki hétvégén moziba ment, az Az oroszlánkirályt akarta látni

Döbbenetes egyeduralkodást mutatott be a mozikban a Disney új filmje.

Azt mindenki tudta, hogy egy olyan klasszikus újrája, mint Az oroszlánkirály hatalmas érdeklődést fog kiváltani, amikor pedig kiderült, hogy techdemó szinten is bőven lesz mit nézni a filmen, akkor abban is biztosak lehettünk, hogy jó eséllyel minden idők legsikeresebb filmjei közé repülhet Jon Favreau rendezése. Ha pedig abból indulunk ki, hogy a The Lion King majdnem háromszor akkora nyitányt produkál, mint az Avatar, akkor... abból nem nagyon tudunk következtetést levonni, hiszen csak jövő hét vége felé fog kiderülni, hogy miképp tartja magát az animáció.

Az mindenesetre biztos, hogy a film 78,5 millió dolláros nyitónapot produkált az első becslések szerint, ami akár 190 milliós hévégét is jelenthet Amerikában. Ami még ennél is fontosabb, hogy míg a kritikusokat megosztotta a végeredmény, nagyjából ugyanannyi negatív és pozitív vélemény látott napvilágot, addig a nézők javarészt imádták a filmet, az exit pollos CinemaScore-felmérések 'A' átlagosztályzatot adtak ki, ami ötösnek feleltethető meg az ötös skálán, ennél már csak az A+ erősebb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Azért az érdekes tendencia, hogy ennek a patkány cégnek minden új ötleten alapuló filmje beégett (sőt, óriási anyagai veszteséggel járt) az elmúlt években, és szinte csak a rajzfilmek rebootja meg a Marvel-filmek sikeresek...