Szekeres Viktor

Kezdődik a Fűrész 9 forgatása

Kezdődik az új Fűrész-epizód forgatása.

Májusban derült ki, hogy új, a Fűrész-univerzumban játszódó film készül, melynek egyik producere Chris Rock lesz, aki minden bizonnyal megirigyelte a komikusból horrorproducerré lett Jordan Peele a Tűnj el! és a Mi sikere miatt. Rock nem csak producere a filmnek, de annak treatmentjént is írta, ami alapján a szkript elkészülhetett Pete Goldfinger és Josh Stolberg közreműködésével.


A filmet az a Darren Lynn Bousman rendezi, aki már három korábbi epizódot is jegyzett, s ő volt az, aki a fenti tweetben jelezte, hogy nemsokára elkezdhetik a munkálatokat. A filmet természetesen a Lionsgate stúdió fogja gyártani, melynek elnöke elmondta, hogy amikor Chris Rock elmesélte elképzeléseit a franchise újragondolásával kapcsolatban, akkor mindnyájan azonnal belelkesültek.

Mint arról már 2017-ben beszámoltunk, itthon a közönség mindenképp vevő lehet egy kilencedik részre, hiszen a legutóbbi epizód, a Fűrész: Újra játékban (Jigsaw) nagy meglepetésre idehaza a legsikeresebb rész lett a szériában. Első nekifutásra 14 éve a független horror alig pár magyart érdekelt, de a második rész már 40, a harmadik pedig 60 ezer embert vitt be a mozikba, hogy aztán, főleg a Korhatár Bizottság szívózása miatt ne hozzanak több bevételt a folytatások. Szerencsére a 3D-s hetedik részt már nem érték korlátozások, így az ismét 60 ezer néző körül teljesített.

A viszonylag olcsó filmsorozat bevételei érdekesen változtak az évek folyamán. Az első film Amerikában 2004-ben 56, a 2005-ös folytatás 87, míg a 2006-os harmadik rész 80 millió dollár bevételt termelt. Ezeket a filmeket Amerikán kívül 48, 61 és 85 millió dollár bevétel kísérte. 2007 és 2009 között újabb három rész került mozikban, amik belföldön 63 és 57, valamint nagy esés után 28 millió dollár bevételt hoztak, jelezve, hogy kipukkadóban van a sorozat, amit azonban 2010-es Fűrész 3D 46 milliós sikere valamennyire cáfolni látszott. Nemzetközileg is hasonló volt a tendencia 76, 57 és 41 millió dolláros bevétellel, de a 3D-s film 90 milliót hozott. Végül a 2017-es, 10 millióból készített Jigsaw Amerikában 38, a világ többi részén 65 millió dollárra volt jó.

A Fűrész-széria egyébként amellett, hogy minden idők egyik legsikeresebb horror franchise-a lett, még arról is nevezetes, hogy elindította az első rész rendezőjének, James Wannek a hollywoodi karrierjét. Wan a Halálos iramban hetedik részével minden idők egyik legsikeresebb filmjét rendezte, majd pedig elkészítette a Démonok között 2-t, mely bemutatása idején az elmúlt évtized legsikeresebb horrorjává vált. Legutóbbi filmje pedig az Aquaman volt, melynek bevételi érdemeit nem kell ecsetelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gagali #3
    Szerintem is nagyon jó filmsorozat, és az előző rész bőven úgy ért véget, hogy lehet folytatni.
  • Senna84 #2
    Ne is legyen vége! Egyik legjobb film(ek)! Legalábbis számomra! :)
  • ostoros #1
    Biztos körfűrész. Azért nincs vége. :)