Szekeres Viktor

Végül animációs film lehet a Flash Gordonból

Lehet, hogy mégis lesz Flash Gordon-filmünk?

Egy film fejlesztése meglehetősen sok idő, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Flash Gordon tervezett új adaptációjáról már több, mint tíz éve írtunk először, a legutóbbi, tavalyi infónk előtt pedig négy évvel volt a projekttel kapcsolatos, hírértékű információink. Akkor arról volt szó, hogy az a Julius Avery fogja rendezni a filmet, aki a véres, háborús, horroros Overlorddal kápráztatta el a kritikusokat.

Nos, azt nem tudni, hogy ez a projekt él-e vagy hal, az azonban biztos, hogy a Deadline arról értesült, hogy a Thor: Ragnarök rendezőjét, Taika Waititit bízták meg azzal, hogy próbálja feltörni azt a kemény diót, amit a Flash Gordon jelent, hogy megvalósíthassák a filmet - animációs formában. Mindez nem azt jelenti, hogy írni vagy rendezni fogja a projektet az új-zélandi, csupán a koncepció "megfejtésében" fog komoly szerepet játszani. (A felkérés annak fényében pedig nem meglepő, hogy a harmadik Thor-film esztétikáját nagyban a Flash Gordon ihlette.)

Az 1934-ben Alex Raymond által kitalált, először comic stripekben feltűnt képregényes hőst korábban már többször láthattuk. Moziban legutóbb 1980-ban, s bár ugyan megbukott az adaptáció, később kultfilmmé vált. 2007-ben pedig egy tévésorozat is készült Flash Gordon kalandjaiból, mely mindössze egy szezont ért meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!