Szekeres Viktor

A kritikusoknak eléggé bejött a Gyerekjáték - a nézőknek már nem annyira

Hiába sikerült kifejezetten jól a Child's Play, inkább csak a filmértők értékelték.

Egy horrorfilm esetében mindig furcsa látni, hogy a CinemaScore exit polljai alacsony értékelést mutatnak. Mármint az nem meglepő, hogy egy horrort rosszul fogadnak a nézők, de a műfaj esetében elég gyakori, hogy az első nap mozizói körében végzett felmérések C vagy D körüli érdemjegyet adnak (ami más műfajú film esetében szinte példa nélküli), pedig az ember azt gondolná, hogy a nyitónapon tényleg csak a műfaj fanatikusai mennek el megnézni a szóban forgó alkotást, azok, akik értékelni fogják, amit látnak.

Az Amerikában pénteken bemutatott Gyerekjáték (Child's Play) esetében is ez volt a helyzet, ugyanis a film hiába jött be a kritikusok többségének (az 58%-s RottenTomatoes-értékelés 57 pozitív és 41 negatív előjelű kritikát takar - ez jobb arány, mint A kis kedvencek titkos élete 2-nél), a közönség tagjai csak C+ érdemjeggyel illették, azaz "3-as fölé"-vel, ami nagyjából azt jelenti, hogy az értékelések a teljes skálán sorjáztak, vagyis minden kimagaslóan jóra jutott egy totálisan lesújtó is, de sokan közepesnek vélték a végeredményt. (Összehasonlításképp a hétvége másik két nagy premierje közül a Toy Story 4 'A', míg az Anna 'B+' értékeléssel zárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    De, kifejezetten meglepő, ha egy horrort rosszul fogadnak a nézők, csak mert horror. Aki nem bírja, a fenének ül be rá.
    A Gyerekjátéknak amúgy nem az a baja, hogy horror, hanem hogy katyvasz az egész. Méretes faszság, ahogyan a babának gyilkos hajlamai lesznek, meg mitől Chucky, rossz az egész koncepció. Az már csak hab a tortán, hogy szarul is néz ki, iszonyat gagyi. Konkrétan nem volt igazi személyisége a babának, pedig pont a karakter volt a lényeg a régiben. De vannak erényei is a filmnek, a gyilkosságok azért jópofák, látványosak, van 1-2 jó ötlet. De semmivel sem jobb, mint az eredeti széria két utolsó filmje, hiába 90 perc csak, én többnek éreztem. A Toy Story-t gyilkoló plakátkampánya jobban sikerült, mint a film. Persze valahol sejthető volt, hogy nem lesz jó. És amit még hiányoltam, a humor, ami Chucky aberrált karakteréből adódott.