Szekeres Viktor

Túl jó lett a Toy Story 4? A elvárásokhoz képest alulteljesít a film

Hiába volt szó csúcsdöntögetésről, a Toy Story 4 nem ér fel az elvárásokig.

Annak ellenére, hogy a Toy Story 4 hihetetlen nagy érdeklődést generált és szörnyen sok nézőt érdekelt (és értelemszerűen hatalmas siker is lesz), a Disney és az előrejelzők elvárásaihoz képest alulteljesít. Míg korábban még arról is szó volt, hogy a film felér minden idők legjobban várt animációjához, A hihetetlen család 2-höz nyitánya kapcsán, összességében "csak" a harmadik helyet fogja megszerezni az örökranglistán.

A film 47,4 milliós pénteki napja arra enged következtetni, hogy a hétvégét 122-125 millió dolláros bevétellel fogja zárni Amerikában, amivel elmarad a Disney 140 milliós projekciójától. Persze a stúdió olyan szempontból elégedett lehet a filmmel, hogy szinte az összes kritikus és néző imádta - előbbiek révén 98%-os pontszámot ért el a RottenTomatoes aggregátor oldalon, utóbbiak pedig 'A' átlagosztályzattal értékelték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Mindeközben Kínában egy 18 éves*** "Chihiro szellemországban" (Sen to Chihiro no kamikakushi (2001)) sz*arrá verte nyitáskor a 200 millióból készített csoda folytatást...

    //*** = Kínában mindez idáig nem engedték bemutatni az animációt.
    //Kínában 13,2 milliónyit darált a Toy Story 4
    //Kínában 28 milliónyit darált a Spirited Away (Chihiro szellemországban)
  • Zombee #5
    Ahhoz hogy egy 200 milliós (reklámot nem tudjuk, de tízmilliókban mérhető nyilván) film az első hétvégéjén visszahozza az árát, 400-500 milliót (reklámtól függően) kellene behoznia (esetleg az amerikai bevételek nagyobb részesedése miatt kevesebbet), az meg azért nem általános. Animációs filmeknél sem lehetetlen egyébként.
  • Zombee #4
    120+123 a véglegesnek mondható hétvége.
  • Zombee #3
    Azért nem olyan durva a lemaradás az elvárthoz képest. 118 belföldön, 120 külföldön. Reálisan nézve meg hülyeség eleve csúcsdöntéseket elvárni egy filmtől, azért azzal könnyű besülni. Szerintem az Endgame-től sem várta senki, hogy összesítettben 40 milliónyira hozza be az Avatart, 700 milliót ráverve az Infinity War-ra, durván megdöntve a belföldi és külföldi nyitó hétvégi rekordokat. Míg ott a Batman v Superman, amit meg temetnek az igen szép bevétel ellenére, mert 1 milliárd fölé várták összesítettben.
  • Ender Wiggin #2
    sok film esetében az a bukással egyenlő, mert utána már annyit esik az érdeklődés, hogy végül nem jön vissza az ára... és ez 200 millióba került + reklám (ami lehet mégegyszer annyi), ami azért előrejelzi, hogy ez anyagilag nem lesz sikeres moziban. de majd más médiumok által...
  • professional #1
    Te atyíaúristen, az első 3 nap nem hozza vissza az árát? A Disneynél fejek fogak hullani! Szopódjanak le! :D