Ötvös Tibor

Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül

Feltehetően senki nem várt túl sokat a Men in Black negyedik részétől, mely amolyan megfiatalított reboot akar lenni, de biztos sokan meg fognak lepődni, hogy még a nagyon alacsony elvárásokat sem sikerült megugrani.

Hogy tetszett a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
A Thor: Ragnarök egyik legnagyobb erősségét Chris Hemsworth és Tessa Thompson kettőse alkotta, mely egészen jól működött a vásznon és abban a közegben. Miután Will Smith és Tommy Lee Jones (de valószínűleg még Josh Brolin) sem vállaltak el egy negyedik epizódot, a producerek a manapság szokásosnak nevezhető reboot mellett tették le a voksukat. Az azonban pozitívum, hogy a női vonalat csak félig hozták be, azaz nem egy Szellemirtók vagy Ocean's 8 lett a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül, bár talán jobban jártunk volna.

Kezdjük az elején, azaz a történettel: nos, ilyen nem nagyon van. Elindul valami Párizsban, hogy aztán ugorjunk vissza az időben pár évet Amerikába, majd ismét előremegyünk a párizsi eseményeket követően 3 évet. Elég nagy az ugrálás és elég érthetetlen dolgok történnek már az első 20 percben. Valakiket megvakuznak a MiB emberei, valakiket nem, miért is? Az alaphelyzet szerint egy kislány folyamatosan keresi a fekete öltönyös embereket, hogy csatlakozzon hozzájuk, majd társnak megkapja a Párizsban látott H ügynököt, akit a Szellemirtókhoz hasonló ostobaként ábrázolnak a forgatókönyvben. Nem tudom, hogy Hemsworth szándékosan választja ezeket a faék-egyszerűségű karaktereket mostanában, de talán ideje lenne kicsit kiszállni ezekből a szépfiús szerepekből és komolyabb szerepeket vállalni.



A rendezésről szintén elég nehéz bármit is mondani, hiszen F. Gary Gray nagyon kapkodva próbálja vezetni a cselekményt, de egy nagyon gyenge forgatókönyvből nem nagyon tud ő sem kihozni túl sok extrát. A számítógépes grafika is gyenge, egész egyszerűen szétválasztódik a képen a háttér és a szereplők alakja. A címben szereplő "Föld körül" is átverés, hiszen alig néhány helyre mozdulnak ki a szereplőink.

Az pedig már csak valóban egy érdekes adalék, hogy egyetlen apróbb kiszólást leszámítva egyetlen utalás sincs az eredeti trilógiára, a két korábbi ügynök sorsára - pedig O ügynök képében még ott is van a közös pont, a kapocs. A Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül egy nagyon gyenge és érdektelen próbálkozás a népszerű franchise folytatására és feltehetően a két szereplő hírneve miatt lesz minimálisan nyereséges a film. De a következő részt ilyen hozzáállással már nem lehet kivitelezni és jobban jár a franchise is, ha inkább a Will Smith - Tommy Lee Jones duóra emlékezve gondolunk vissza majd a Men in Black sorozatra.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül (Men in Black International)
szinkronizált, amerikai akció-vígjáték, sci-fi, 115 perc, 2019
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: F. Gary Gray
Producer: Karim Debbagh, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Barry Sonnenfeld, Steven Spielberg
Operatőr: Stuart Dryburgh
Vágó: Christian Wagner
Forgatókönyvíró: Lowell Cunningham, Matt Holloway, Art Marcum

Tessa Thompson (M ügynök)
Chris Hemsworth (H ügynök)
Emma Thompson (O ügynök)
Liam Neeson (T ügynök)
Rebecca Ferguson (Riza)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #8
    Én tegnap megnéztem, nem tudom mit várt a cikkíró de szerintem pont hozta az eddigi MIB részek színvonalát. Szombat délutáni popcorn mozi volt mindig is, és ez kiválóan hozta. Kicsit több alien poén elfért volna, cserébe volt Thor-os, az alapsztori pont olyan erős mint szokott. Nálam bejött, aki szerette az eddigi részeket nyugodtan nézze meg, jóez.
  • Zombee #7
    Egyébként a cikkíró ne a magyar forgalmazón kérje számon a Föld körüli kalandok hiányát. A készítők nemzetközit mondtak, annak meg a néhány helyszín is eleget tesz.
  • Zombee #6
    Anélkül csak még szarabb lett volna.
  • Major #5
    Valóban sokat hozzátett a 3. részhez Tommy 2 perc játéka.
  • lammaer #4
    Hát, végülis már negyedik rész....

    Kicsit tartok tőle hogy Will Smith meg Tommy Lee Jones nélkül nem fog tetszeni, de adok neki egy sanszot... gyerekkel újranéztük az első hármat, neki is bejöttek azok, igy hát az évi 1 popcornos mozink ez lesz...
  • morguldae #3
    Egyszer meg lehet nézni, de nem nagy szám.
  • zetortraktor #2
    Nem fogja, de. Egyrészt a gyártásnak egy komolyabb szeletét Kína állta, azt meg lehet úszni az amúgysem túl komoly kínai szelet lepasszolásával.

    Másrészt "The marketing and publicity budget spend was said to be on the lower side" - az a 120, messze nem 120. Volt is egy cikk arról, hogy milyen ügyesen sikerült mindenféle keresztpromókkal csökkenteni az erre vonatkozó költségeket.
  • Ender Wiggin #1
    120-ba volt csak a reklám, meg 110 a gyártási költség. Ezt az életben nem hozza vissza...