Szekeres Viktor

Nagyot fog bukni Amerikában az új Men in Black

Minden jel arra mutat, hogy az új MIB csúnyán be fog sülni.

Amerikában az egyes filmek összbevételét már az első napi becsült eredmény alapján elég nagy pontossággal meg lehet határozni, de ahogy közeledik a bemutató napja, úgy lesznek egyre pontosabbak az előrejelzések is. Természetesen mindig akadnak meglepetések (ld. a Sötét Főnix még a vártnál is gyengébben teljesített), de a stúdiók és a szakma elvárásai az esetek többségében ugyancsak igazolódni szoktak.

A hétvége egyik nagyobb premierje a Men in Black International lesz, melytől a gyártás idején elég nagy tarolást reméltek, de a kampány során bebizonyosodott, hogy nem nagyon érdeklődnek a nézők a film iránt. Nem is véletlen, hogy a gyártó 4 224 moziban fogja bemutatni a filmet, ami elég nagy vászonmennyiséget jelent, de eközben csak 30 milliós hétvégi bevételt jelez előre, ami bőven alulmúlná a MIB3 54,5 millió dolláros startját. Más, semleges előrejelzések alapján az sem lenne meglepő, ha a film csak 25 milliót hozná nyitányával Amerikában.

A Sony természetesen Amerikán kívül próbál majd kompenzálni, hiszen Európa inkább vevő az efféle látványfilmekre, mint az USA, ezért már a premier hetében lefedik a nemzetközi piacok 92%-át a filmmel. A kulcspiacok közül a héten csak a Közel-Keleten, Indonéziában, Belgiumban, Hollandiában és Olaszországban nem lesz látható a napokban a komédia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #7
  Azért tetszik zetortraktor minden egyes megjegyzése, mert messziről lehet látni, hogy sok esetben semmi köze nincs a filmekhez.
  aszongya hogy:

  "Kérdés, hogy mi lesz a reakciód, ha mondjuk kiderül, hogy itthon vagy világszerte esetleg nagy siker a film. "
  szóval a bukás már akkor garantálva volt amikor ez a topic megnyílt. Jelenleg 5.6-on áll az imdb-n ami nem a siker jelzése. Mostanáig ~256.8millió dodót hozott ami nem a pénzügyi sikerre jellemző. Aztán ugye ott van az a tény is, hogy a 4 MiB film közül ez produkálta a legszarabb nyitó hétvégét, 50%-al kevesebb bevétele volt mint a MiB3-nak (ami a 4 megjelenéséig a legrosszabb nyitó hétvégét produkáló MiB volt) és ugye a MiB4-ből is van 3D, ami drágább mint a normál 2D, szóval ezekkel együtt is 50%-al kevesebb volt a bevétel mint a MiB3-nál.
 • Macropus Rufus #6
  MiB 1: $937,871,991.98
  MiB 2: $628,867,149.56
  MiB 3: $729,717,848.90
  (inflációval korrigált bevételek)
  A 3. rész bevétele nem a néző szám emelkedés miatt nőt elsősorban hanem azért mert volt 3D verzió is belőle. Azok a jegyek meg drágábbak mint a standart filmre szóló jegy. A meg nőt bevétel erről árulkodik.

  Látható, hogy a 2 rész zuhant meg de rendesen. A Namost a 4. részről is vannak már adatok:
  $106,449,989 igazán szép szám

  A nyitó hétvégék:

  MiB 1: $81,484,254
  MiB 2: $74,235,008
  MiB 3: $60,893,463
  MiB 4: $30,035,838

  Természetesen lehet még akármilyen csoda is. De nem hinném, hogy komoly változás lesz.

  források:
  https://www.the-numbers.com/movies/franchise/Men-in-Black#tab=summary
  https://www.boxofficemojo.com/about/adjuster.htm

 • Ender Wiggin #5
  A MiB3 nemzetközileg jól mutat, de olyan drága volt, hogy végül csak a mozis bevételt nézve óriási bukta lett. A MiB4-en sem biztos, hogy segít a külföldi bevétel, bár egy jó 100-assal olcsóbb volt.
 • zetortraktor #4
  Nem szoktam tippelni, mert tudom, hogy nincs sok értelme, én nem hiszem magamról azt, hogy tudnám előre, hogy milyen lesz a fogadtatás. De akkor én is adok pár adatot - nem nézettség, csak bevétel, de nemzetközi:

  MiB - 338M
  MiBII - 251M
  MiB3 - 445M

  Mi lesz a 4. rész?

  És pont ezért érdekes a dolog, mert Amerikában és Magyarországon csökkent az érdeklődés, itthon konkrétan megzuhant a harmadik részre, az USA-ban nem nagyot esett. Viszont más országokban meg nőtt a 3 részre, mert még Kína nélkül is több annak az Amerikán kívül bevétele.
 • Csaba161 #3
  Nos a Magyar nézettségek:

  MiB: 485e
  MiBII: 470e
  MiB3: 193e

  Most tippelhetsz a MiB4 nézettségére...
 • zetortraktor #2
  Egyetértek. Szerintem is elég nagy meglepetés. Az ember azt gondolná, hogy a nézők torkán lazán le lehet nyomni az ilyesmit, illetve, hogy érdekli őket a gagyi, de szórakoztató látványfilmek.

  Kérdés, hogy mi lesz a reakciód, ha mondjuk kiderül, hogy itthon vagy világszerte esetleg nagy siker a film.
 • Wampapa #1
  Döbbenet