Szekeres Viktor

A kis kedvencek titkos élete 2 is besült

Már a sikeranimációkban sem lehet bízni?

A kis kedvencek titkos élete 2, azaz a The Secret Life of Pets 2 érdekesen debütált Amerikában. Azt már a premierje előtt lehetett tudni, hogy a film iránt az érdeklődés meg sem fogja közelíteni azt, amit az első rész esetében tapasztalni lehetett, más kérdés, hogy az okok homályosak. Az első film ugyanis nem csak sikeres volt, hanem a nézők és a kritikusok is kedvelték, azonban a 104,3 millió dolláros nyitóhétvégéje után a második résztől a forgalmazója mindössze 50 milliós startot várt, és persze reménykedett abban, hogy alábecsüli az érdeklődést iránta.

Nos, nem így történt, inkább túlbecsülte, ugyanis a film nyitánya mindössze 47,1 millió dollár volt annak ellenére, hogy az amerikai mozis történelemben mindössze egyszer mutattak be több moziban premiert - a 4561 vászonnál csak a Bosszúállók: Végjáték kapott többet. Ez a start is azt mutatja, hogy egy film esetében sem a vetítések száma, sem pedig a marketing nem mindenható.

Persze a papírforma alapján nemzetközileg az animációs folytatás már sokkal sikeresebb lesz, és itthon is bőven van arra esély, hogy a második rész iránti érdeklődés felül fogja múlni az első epizód irántit. De ettől még Amerikában az előzménynek minden második nézője otthon maradt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    "De ettől még Amerikában az előzménynek minden második nézője otthon maradt."

    Összeraktam végül, mit jelent a mondat :D 3x kellett elolvasni, de összeraktam :D