Szekeres Viktor

Nem lett jó film, de a tömegeket iszonyatosan érdekelte a John Wick 3

Hatalmas siker a John Wick-sorozat új része.

Az első John Wick 5,5 millió dollárt hozott nyitónapján Amerikában, a második majdnem 11 milliót, míg most a harmadik rész, a Parabellum 22,7 milliót, mely adat önmagáért beszél, az akciósorozat hihetetlen népszerűségre tett szert Amerikában - nemsokára kiderül, hogy vajon itthon is hasonló lesz-e a fogadtatás. Ez a nyitónap egyébként 55-58 millió dolláros debütáló hétvégét jelez előre.

Bár a film nem lett sajnos túl jó, az amerikai kritikusok alapjába véve oda vannak érte, ami rossz előjel azoknak, akik szerint az újságírók véleménye semmit sem ér, és épp ellenkező előjellel kell kezelni. A RottenTomatoes aggregátor oldal 185 pozitív és 24 negatív kritikát listáz, ami szuperjó, 89%-os értékeléssel párosul. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor ugyancsak jó hír, hogy az első napos nézők is nagyon szerették, amit láttak, az exit pollos felmérések A- átlagosztályzatot hoztak ki, ami ötös alának feleltethető meg, amit minden bizonnyal bármelyik filmsorozat harmadik részének készítői örömmel vesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #8
    Nyilván egy John Wick nem lesz jó film, a kérdés nem is ez, hanem az, hogy az ember mit vár el. Ha egy badass karaktert és stilizált akciójeleneteket, akkor imádni fogja. A többség szerintem erre fizet be, aztán a moziteremben megy a circle jerk. Tippre ezt simán hozza. (Az első nekem is eléggé bejött, a folytatás már kevésbé érdekelt, gondolom hasonló.) Aki viszont konkrétan jó filmet akar látni, aminek van más alkotóeleme is, és nem csak arra szolgálnak a jelenetek, hogy valami alibi indítékot szolgáltassanak a lenyűgöz koreográfiáknak, az teljesen jogosan nem fogja maradéktalanul élvezni. Az akciójelenetekért talán ő is oda lesz (ha nem tompul el tőlük), de minden más meg fog kérdőjelezni, és talán azt is kijelenti, hogy a végeredmény szórakoztatóbb lett volna, ha nem is vesződnek érdktelen sztorival, inkább rögtön a lényegre térnek.

    Kábé pont, mint a Detective Pikachu, ahogy a Collider is írja: aki értelmes sztorit, koherens filmet vár tőle, az csalódni fog, aki viszont iszonyat aranyos és piszok jól megvalósított pokemonokat, az imádni fogja. Mert neki az is elég, ha látja őket.
  • Zombee #7
    Rotten: 88% kritikus / 92% közönség
    IMDB: 8.2
    Boxofficemojo: 57M $ otthon / 92M $ külföldön
    A osztályzat

    De a film nem lett túl jó sajnos...
  • Zoliz #6
    Egy újságírónak ne legyen véleménye mert nem otthon dumál hanem sok ezer embernek.
    Lehet objektíven is érvelni ha közli mi miért jó vagy szar (gagyi).
  • szablya #5
    Egyszerű. A cikkíró cinikusan beszólt. "Bár a film nem lett sajnos túl jó, az amerikai kritikusok alapjába véve oda vannak érte, ami rossz előjel azoknak, akik szerint az újságírók véleménye semmit sem ér, és épp ellenkező előjellel kell kezelni" Óvodai stílus.
  • Montanosz #4
    borzasztó gagyi, számoltam egyszer 37-t lőtt egy pisztolyal töltés nélkül, meg mert lelőtték a kutyáját több mint 100 embert ölt meg miatta :-D
    sajnos eddig birtam nézni, hogy aztán mi történt nem tudom, nem mintha sztori lenne a folyamatos akcion kivül
  • gagali #3
    Ezt én sem értem, a kritikusok és a nézők szerint is jó, akkor miért nem lett jó film? :D IMDB-n is 8.3 jelenleg. Önmagában egyik adatnak sem hinnék, de ez a három együtt már eléggé hihető szerintem.
    Utoljára szerkesztette: gagali, 2019.05.19. 15:03:13
  • Kelta #2
    első rész elment, de gyenge volt
    a második már paródiának is ciki volt
    képzelem milyen lehet a harmadik rész :)
  • ddt500 #1
    Na most akkor mi van? Mindenki szerint jó lett a film kivéve a cikkíró szerint?
    Zavaros az egész.
    Szerintem jó volt. Aki John Wick-et szereti nem fog csalódni.