Szekeres Viktor

Tolkien már nem érdekli a közönséget

Nem lett sikeres a J.R.R. Tolkien életéről szóló mozifilm.

Ahogy arra számítani lehetett, a Tolkien, mely 2 éve volt dobozban, nem lett igazán sikeres az amerikai mozikban. A pénteken bemutatott alkotás, melyet a Disney forgalmazott, eredetileg csak korlátozott előadást kapott volna, azonban az utolsó pillanatban 1500 környékére tornászták fel a vászonszámát, azonban a lehetőséggel nem tudott élni a premier, mindössze 2,15 millió dolláros bevételt hozott hétvégén Amerikában.

A Tolkient az a ciprusi-finn Dome Karukoski rendezte, akitől már láthattuk korábban A fekete lepke háza, valamint a Tiltott gyümölcs című filmeket, a szkriptet pedig David Gleeson és Stephen Beresford írta. A filmben Nicholas Hoult alakítja a népszerű írót. Mellette Lily Collins, Colm Meaney, Craig Roberts, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Tom Glynn-Carney, Genevieve O’Reilly, Laura Donnelly, Pam Ferris és Derek Jacobi is szerepelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Mégis mit várt a cikkíró egy életrajzi filmtől? Nem éppen klasszikus szórakoztató mozifilmre való élete volt. Szerintem pont annyian nézték meg, ahányan az átlagos életrajzi filmeket szokták. Harmadakkora vászonátlagot hozott, mint másfél éve A legsötétebb óra, ahol Gary Oldman alakított Oscar-díjasat. Jó, az a film később azért összeszedte magát világszinten 150 millióval, de az Churchill volt és II. világháború meg Gary Oldman. Teljesen reális, hogy Tolkien nem túl izgalmas (idegen külső szemlélő számára) életét kevesebben nézik meg.
  • KoLaMan #1
    "Tolkien már nem érdekli a közönséget"
    Már...? Mikor érdekelte? A könyvei, meg az azokból készült filmek - az igen.
    Előbb utóbb úgyis filmre viszi valaki a szilmarilok-at, na majd azon lesz néző, sok.