Szekeres Viktor

Itthon bombasiker a Csaló csajok - szegény Pikachu viszont besült

A magyarok Amerikával ellentétesen gondolkodtak.

Amerikában a Pokémon - Pikachu, a detektív nagyon erősen nyitott, nálunk viszont a 31 361 néző egy nagyszabású családi filmtől eléggé visszafogott, inkább közepes teljesítménynek számít, márpedig hétvégén ennyit produkált a film a hazai multiplexekben. Azonban a hétvége meglepetését nem a játékadaptáció okozta.

A Csaló csajok pár néző híján még a Bosszúállók: Végjátékot is lenyomta, hiszen míg utóbbira 66 323 jegyet váltottak Magyarországon csütörtök és vasárnap között, addig az újonc komédiára (ami egy feldolgozásfilm feldolgozása) 66 050-et, ami bombajó teljesítmény. Az év egyik legjobb nyitányával nem is csoda, hogy meglett a filmnek a toplistán a második hely. (Az AeonFlux blog adatai alapján érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a 80-as években a Riviéra vadorzói összesen 76 ezer embert érdekelt itthon, viszont annak eredetije, a Dajkamesék hölgyeknek több, mint 1,1 milliót.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #5
  Jó, hát lehet. De pont akkoriban (az én gyerekkoromban) volt a jegy maga is egy elég nevetséges cetli a kismozikban (és az úttörőtáborokban is volt ám vetítés), szerintem a bevétel sem biztos, hogy eljutott a tápláléklánc felsőbb rétegeibe. hogy milyen könyvelésük volt, az megint érdekes kérdés.
 • Zombee #4
  1970-ben, a cocializmus kellős közepén, amikor mindenki mindenkit figyelt és jelentett, pont azt ne mérnék, hogy mennyi kapitalista, hanyatló nyugati ópiumot fogyaszt a magyar? :) Még pontosabban mérhetőnek mondanám, mint a mostani elektronikus, internetre kötött jegyértékesítést. :)
  Szerintem ez forgalmazón múlik, kerekítve vagy pontosan adja ki az adatokat. Ma már pontosan mérhető, nem hinném, hogy van még mozi, ahol csak egy előre nyomott cetlit adnak jegyként.
 • Ender Wiggin #3
  Ez eddig oké, de valahogy nehéz elhinni, hogy az ország minden kis bolhafészek mozijában akkurátusan körmölték a számokat és küldték fel a központba, és azok a mai napig fennmaradtak (adóbevallásokat nem tartanak meg eddig :-)... És persze a hitelességet rontja, hogy sok filmnél kerek számot adnak meg (pl. 76 ezer), máshol meg sokjegyű számot, ami mondjuk 362-re végződik.
 • Zombee #2
  Attól, hogy rég volt, még lehetnek róla adatok. A Mokép forgalmazta moziban, mint egyetlen filmforgalmazó Magyarországon, maga a cég tudtommal jócskán átalakulva ma is létezik.
  Régen egyébként simán voltak ilyen nézőszámok moziban, de ugye lényegesen kevesebb film, és főleg kevesebb külföldi film ment. Nem is érdemes mai nézőszámokkal összevetni. Ráadásul éveket kellett várni 1-1 filmre, az 1964-es eredetit is 70-ben mutatták be nálunk, 74-ben leadta a tévé is.

  Régen az MTV1 is brutális nézőszámokat produkált, amikor volt összesen 2 csatorna.
 • Ender Wiggin #1
  azért kíváncsi lennék, hogy a régi filmek jegyeladási adatait honnan veszik...