Szekeres Viktor

Az Avengers: Endgame globális rekordot fog dönteni, de Amerikában a Star Wars 7 maradhat a király

Amerikában nehéz dolga lesz az Endgame-nek a Star Wars 7 befogásával.

Amerikában a 90-es évek vége óta a Titanic volt minden idők legtöbb bevételét hozó filmje, amit pár éve az Avatar taszított le a trónról, hogy aztán a Star Wars: Az ébredő Erő kerüljön az élre, hatalmas különbséggel. Azonban a Bosszúállók: Végjáték hatalmas nyitánya azt sejtette, hogy nemsokára ismét őrségváltásra kerülhet sor. Nos, ez közel sem biztos.

Mint ismert, a Végjáték nyitóhétvégéjén 357 millió dollár bevételt hozott, míg a Csillagok háborúja vonatkozó epizódja "csak" 248 milliót, ami ugyan hatalmas különbség, de ha a 2. hétvégéket vetjük össze, akkor 147 millió - 149 millióra már utóbbi nyert, a 110 milliós differencia pedig 80 millióra csökkent a két film bevételei között annak köszönhetően, hogy az SW7-et a karácsonyi ünnepek alatt mutatták be. Márpedig, ha tart ez a trend, akkor az Avengers: Endgame hiába fog globális bevételi rekordot dönteni (elég beszédes, hogy a film alig egy hét alatt több bevételt hozott Amerikán kívül, mint a Star Wars 7 összesen), Amerikában 936 millió dolláros bevétellel J.J. Abrams filmje maradhat a bevételi király.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces2 #3
    Egyébként lehet kritizálni, csak törlik a kommentedet az SjG kommiszárok :D
  • zetortraktor #2
    Már hogyne lenne indokolt, amikor még te is megnézted őket. Éppen ez a lényeg. Hogy megnézze őket az ember. Nem az, hogy bejöjjön. A jegyvásárlás. Ha ott vagy, akkor nincs miért megkérdőjelezni a sikert.
  • Zoliz #1
    Kritikával lehet illetni mindkét filmet, vagy ennyire kezd elbutulni a világ?
    Mivel ennél a 2 filmnél sokkal jobbak is készültek már és nem indokolt, hogy ekkora bevételük legyen.