Szekeres Viktor

Az X-Men: Sötét Főnixben elég intenzív scifi-erőszak lesz

Újabb X-Men film kapott tipikus korhatár-besorolást.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az egyik szóban forgó alkotás az új X-Men-film, az X-Men: Sötét Főnix (Dark Phoenix) volt, mely megkapta a tipikus besorolást, a PG-13-as plecsnit, ahogy szinte minden szuperhősös darab. Ez azt jelenti, hogy a 13 éven aluliak is megnézhetik nagykorú felügyelete mellett.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, és ezek szerint a szinte konstansnak számító scifi-erőszakot tartalmazó jelenetek (ez a nem evilági, földönkívüli létformákkal kapcsolatos, illetve természetfölötti, nem emberi képesség használata révén végrehajtott "darálásra" vonatkozik, illetve nem emberek "bántására") ebben a filmben is megtalálhatók lesznek, ráadásul ezúttal kiemelésre, hogy igen intenzív jelenetsorokról van szó, és nem csak a scifi-erőszak, hanem a scifi-akció is dominálni fog a filmben. S ha mindez nem lenne elég, akkor némi fegyverhasználatra is számítanunk kell, valamint felkavaró képekre, és végül kisebb mennyiségben, de erősebb nyelvezetre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #2
    Amikor egy alienbe lézerrel beleégetnek egy lyukat, és egy másik személy az így képződött folytonossági hézagot a testen az alien kifejezett engedélye nélkül kopulációra használja.
    :)


    Aztán van még a hardcore sci-fi erőszak, amikor mindezt Picard kapitány monológja közben teszik.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.08. 20:14:31
  • Ender Wiggin #1
    mi a fene az a sci-fi erőszak...?