Szekeres Viktor

Az Avengers 4 másfél hét alatt lett minden idők második legtöbb bevételt hozó filmje

Az Avatar retteghet, nemsokára letaszítják a trónról.

Az Avengers: Endgame bevételei Amerikában 60%-ot csökkentek a második hétvégén, de a film még így is 146 millió dollárt hozott három nap alatt, s összbevétele a 10. nap végén már 620 millió. Ezzel már most minden idők kilencedik legsikeresebb filmjének számít az USA-ban, de holnapra már a 7. helyen fog állni, hiszen Az utolsó Jedi és az Avengers 3 elé fog kerülni.

Nemzetközileg viszont..., szavak nincsenek a film teljesítményére. Amerikán kívül ugyanis 1,569 milliárd dolláros bevétellel már most a második helyen áll, vagyis több pénzt hozott, mint teljes futása alatt a Titanic. (Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy csak és kizárólag Kína miatt, ahol már 511 milliós bevételnél tart a film.) És ez azt is jelenti, hogy globális összbevétel tekintetében a film a második helyre lépett elő, hiszen a 2,188 milliárd dollár egy hajszállal jobb, mint a Titanic 2,187 milliárdja. Kérdés, hogy az Avatar 2,788 milliárdja mikor lesz meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #7
  Igazából a Zavatar a rekorder, nem a Titanic, bár tény, hogy előbbinél is a jegyárakkal jöttek a számolgatók :-D
 • Macropus Rufus #6
  Nem vagyok benne biztos, hogy rekord.
  Az infláció egy dolog. De ez nem csak a film árát érinti, hanem a jegy árakat is. A mostani film jegy ára drágább, mint anno volt és ne felejtsük el a 3D filmek eleve magasabb árait. Szóval szerintem meg nem löktek le a trónról. Mert lehet bevétel terén igen, de néző számban nem fogja leverni. És sztem ez az igazi mérce: hányan láttak és nem az, hogy mennyit hozott a konyhára. Dupla jegy ár mellett fele annyi ember hozza a bevételt. Szóval a bevétel nem igazán jó mérce a nézettséget tekintve. És ugye az infláció a jegyre is hatással van, szerintem meg a Titanic a rekorder és nem fogja ez a film lelokni sehová.
 • Ender Wiggin #5
  Ja, de akkor jogosan beszélhetünk majd rekordokról, addig ez így csúsztatás...
 • tomboy013 #4
  Nem tartom kizártnak, hogy azokat is eléri. Ha elég ideig műsoron tartják simán hozhatja a 3,5 milliárdot. Azt ne felejtsük el, hogy ez a teljesítmény csupán 2 hét alatt jött össze.
 • takysoft #3
  épp ezt akartam kérdezni
 • gombabácsi #2
  de úgy nem lenne belőle szenzáció-hír
 • Ender Wiggin #1
  Mondjuk inflációval számolva a Titanic és az Avatar is majd 3,5 milliárdot hozott. Nem fair almát a körtével versenyeztetni.