Szekeres Viktor

Bedurvult a Korhatár Bizottság: már 4 májusi film kapott 18-as karikát

A Szívek királynője is 18-as karikával kerül itthon moziba.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására.


A Bizottság tagjai nemrég újabb premier előtt álló filmeket néztek meg, hogy azok korhatár-besorolásáról döntsenek. És bizony ismét a piros filctollat kellett elővenniük, hiszen a Brightburn - A lángoló fiú, a John Wick: 3. felvonás: Parabellum és A sötétség gyermekei után a Szívek királynője (Queen of Hearts / Dronningen) is 18-as karikát érdemelt ki.

A film hivatalos szinopszisa a következő: "Anne briliáns és elismert ügyvéd, akinek szakterülete a gyermekek és fiatal felnőttek védelme. A középkorú nő élete látszólag tökéletes, ám mindent kockára tesz, amikor elcsábítja mostohafiát, Gustavot. A fiatal fiú és a nála több mint negyven évvel idősebb nő kapcsolata veszélybe sodor mindent, ami fontos volt Anne számára, ugyanakkor képtelen ellenállni a csábításnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kokenybt #1
    Talán nem ok nélkül...