Szekeres Viktor

A nézőknek Pókember és A galaxis őrzői helyett inkább Marvel kapitány kell

Még mindig nem állt le a Marvel kapitány.

Továbbra is ámulatba ejtően szerepel a Marvel kapitány (Captain Marvel), mely a tavalyi Fekete Párduchoz hasonlóan bizonyította, hogy igenis érdekelhetnek annyi nézőt a korábban alig látott képregényes szuperhősök egyéni filmjei, mint egy már jól ismert karakter folytatásfilmje. Korábban ugyanis az volt a tapasztalat, hogy az új arcoknak idő kell a beinduláshoz, azonban miután a Fekete Párduc minden idők egyik legsikeresebb Marvel-filmje lett, a Captain Marvel is fellépett a legnézettebbek közé.

A film vasárnapig Amerikában 386,5 millió dolláros bevételt ért el, amivel a Pókember: Hazatérés előtt áll, de még egy kevéssel A galaxis őrzői 2 mögött, de persze utóbbit is meg fogja előzni nemsokára. Amerikán kívüli bevétele pedig már 678 millió dollár, ami 1,06 milliárdos globális összteljesítményt jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tibisan #12
    Imdb-re inkább mondhatnád a frusztrációs szavazást ( rottenen nem adnak a nézők 1-2 pontokat ( 10-20 %-ot)a szarabb filmekre , , rottenn-en meg pont fordított , nem a pozitív kritikus véleményeket nyomják le a szavazók , hanem inkább felhúzzák a kritikusok szerint történetileg vagy cselekményben gyenge vagy közepes filmeket 10-20%-ról 60-80-ra csak mert fanok , vagy elvakultak az általuk favorizált filmmel . Kizártnak tartom hogy beszavazna oda egy shazam filmre bárki , legyen egy hellboy , vagy marvel kapitány néző , és 9x%-ot adna egy gyerekmesére, míg a marvelre meg a hell-re 60-70-et . Ezért tisztább szerintem a rottenos nézői vélemény utáni szavazás , mert ott nem azonos a nézők és a kritikusok értékelése , ha mese , horror , vagy marvel fan az ember láthatja mennyire ugrottak rá a többiek , akik várták és megnézték a filmet , ha meg olyan az ember , hogy nem akar agyzsibbasztást , nem szereti ha lassú vagy unalmas a film , vagy nehezen viseli el egy filmben a logikátlan dolgokat akkor meg a kritikusok véleménye szerint dönthet.
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2019.04.17. 15:36:14
  • nkmedve #11
    "Az IMDB-n én is 10-et arra, ami tetszik (és 1-est arra, amit már 10-15 perc után félbehagyok)"

    A személyes véleményem szerint, egy ilyen átlagos blockbusterre nem reprezentatív sem a 10 sem az 1-es értékelés, tehát azért nem veszem figyelembe ezeket az szélső értékeket (én is adtam már 10-est bizonyos címekre, de ez nagyon ritka). Ez csak az én módszerem, nem kötelező követni, bár fogalmam sincs miért pont ebbe kötöttél bele, mivel a 10-es és 1-es osztályzások kivétele általában alig változtatja meg egy film átlag értékelését, maximum néhány tizedet számít. :)
    Ettől függetlenül még a lényeg megmarad, miszerint IMDB-n sokkal többen szavaznak és sokkal inkább reprezentálva vannak ott az átlagos nézők, mint Rotten-en amit nagyon sokan csak a frusztrációik kiélésére használnak így próbálva ellensúlyozni a pozitív kritikusi véleményeket.

    "aztán most mennyin áll a film"

    Ha jól tudom nem volt tömeges kitiltás, csak simán lenullázták a szavazást. Szóval aki akart, az szavazhatott újra. Nyilván ha ugyan azok az emberek ismét leszavazták akkor olyan nagyon más eredményre nem lehetett számítani. Megjegyzem, hogy most sincs sokkal több szavazat mint a film megjelenése előtt (80 vs 58 ezer), szóval jó eséllyel a mostani szavazatoknak nagy része is ugyan azoktól származik akik megnézés nélkül szavaztak pro vagy kontra, így számomra sok hitele nincs ennek a mutatónak.

    "Lehet magyarázni, de mindenhol a leggyengébb (vagy közel a leggyengébb) értékelést kapta az eddigi MCU-filmek közül."

    Egy szóval nem mondtam, hogy ez lenne a legjobb MCU film, maximum a középmezőnybe fér be szerintem. Ugyanakkor amit Rotten-en műveltek egyesek a megjelenés előtt az erősen szánalom kategóriás volt.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2019.04.16. 23:36:12
  • NagyBencee #10
    hú de frusztrált itt valaki, nálad minden rendben? ennyire nem kell ezt komolyan venni, legközelebb állj fel a gép elől és menj ki a friss levegőre is egy kicsit
  • Ender Wiggin #9
    Az IMDB-n én is 10-et arra, ami tetszik (és 1-est arra, amit már 10-15 perc után félbehagyok), és nem vagyok troll. Ha nem találálok fogást egy filmen, akkor nem adhatok rá 6-ot, tetszik érteni? Úgyhogy itt már mehet is a levesbe az átfogóbb képed. A Rotten eltávolította a premier előtti ítéleteket (és úgy tűnik szelektálják a nem botok által kreált véleményeket is), aztán most mennyin áll a film (az állítólagos trollok törlése után???). Lehet magyarázni, de mindenhol a leggyengébb (vagy közel a leggyengébb) értékelést kapta az eddigi MCU-filmek közül. Bár nyilván te azzal magyarázod, hogy aki nem szerette, az troll... A néző és a hozzászóló véleménye csak akkor számít, ha szeret valamit.
  • nkmedve #8
    Szerintem alap, hogy nem nézzük a Rotten-es user score-t, ahogy a Metacritic-eset sem. Hogyha valakit érdekel, hogy egy film mennyire jött be az átlag embernek (nemekre, korosztályokra lebontva) az megnyithatja az IMDB-t és ott kap egy picivel átfogóbb képet (persze miután kivette a képletből az 1-es és 10-es osztályozásokat, mivel egy ilyen filmnél azok általában trollok).

    Rotten-en kb. csak feldühödött fanok és trollok értékelnek, és régebben ezt sokszor bőven a film megjelenése előtt tették. Pont a Captain Marvellel kapcsolatban változtattak a szabályzaton, mert rengeteg gyűlölködő review jelent meg már a film mozikba kerülése előtt (ezeknek jóformán csak a főszereplő személyéhez volt közük, a filmhez semmi, én is beleolvasgattam akkoriban). Szóval nem kozmetikázta az értékeléseket senki, hanem a hivatalos megjelenés előtti összes értékelést törölték (beleértve az esetleges pozitívakat is).
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2019.04.16. 18:20:08
  • Ender Wiggin #7
    A nézői értékelések alapján meg a legrosszabb Marvel film (na jó az IMDB-n csak a 15-21. hely közötti). Annak ellenére, hogy a Rotten azért kozmetikázta a negatív értékeléseket:
    https://cloverchronicle.com/2019/03/08/rotten-tomatoes-caught-deleting-captain-marvel-negative-user-ratings/
  • ostoros #6
    Kussolnál inkább...
  • kalapos01 #5
    "egyébként meg érdekes:
    dc = kara danvers/supergirl (1959)
    marvel = carol danvers/capitain marvel (1967)"

    Ez nem annyira érdekes. Mármint érdekes, de nem azért, amiért hiszed. Szerintem olvass utána, mert vicces története van - mint ahogy annak is, hogy Shazam! eredetileg Captain Marvel néven futott. WHAAAAAA?
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.04.16. 09:22:24
  • kalapos01 #4
    Igen, egy, nem tudom..., 90-es években játszódó előzményfilm. És te nyilván azt gondolod, hogy ha a Hangyaember 3 lett volna előtte, az is ekkora siker:)

    " nem, biztos azért nézik sokan mert jó film! "

    Elég nagy hülyének kell lenni, hogy valaki ilyet leírjon, hiszen aki megnézi, az még nem látta. Elárulok: az emberek azért nézik meg, mert érdekli őket. Ennyi. Az, hogy ki zombi és ki nem, ki lelkes fogyasztó és ki nem, lényegtelen, a tényeken úgysem változtat.

    Az senkit nem érdekel, hogy jó vagy nem, ezt mindenki eldönti magának. Mindenki, aki megnézi.

    (Mondjuk a sikeren sem kell sokat magyarázni. Azok a franchise filmek, amik képesek egy új réteget is megszólítani, természetes, hogy sikeresebbek lesznek, mint a korábbiak. Azért, mert a korábbi nézők ugyanúgy meg fogják nézni (mert miért ne néznék), cserébe pedig jönnek új nézők. A Disney nem hülye.)

    A kérdés nem az, hogy mi kell a nézőknek, hanem az, hogy mi nem kell. Mert vannak szuperhősök, akik sosem lesznek olyan népszerűek, mint némelyek.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.04.16. 09:23:16
  • NagyBencee #3
    még csak véletlenünk sem azért nézik sokan mert már kínjában senki sem tud mit kezdeni magával a bosszúállók végjátékig (ami valószínűleg minden rekordot megdönt majd) és erőltetetten annak az előzményfilmjének szánták, ááá nem, biztos azért nézik sokan mert jó film!
    ja, mégsem, egy kalap szar volt, én is csak ezért néztem meg...

    egyébként meg érdekes:
    dc = kara danvers/supergirl (1959)
    marvel = carol danvers/capitain marvel (1967)
    nem mintha ne lenne cink mindegyik...