Szekeres Viktor

Az év egyik legígéretesebb animációs filmje alig érdekelt pár embert


A Laika stúdió a hétvégén bemutatott A hiányzó láncszem (Missing Link) című filmjével fennállásának legrosszabb nyitányát produkálta Amerikában, mindössze 5,8 millió dollár bevételt ért el, a közönséget egyszerűen nem érdekelte a legújabb stop motion darab. A végeredmény így hiába tetszett a kritikusoknak (minden 4 pozitív kritikára jutott csak 1 negatív) és a nézőknek (a CinemaScore felmérései B+-ra hozták ki a filmet a nézők körében), bukásként lesz elkönyvelve.


A film stop-motion technikával készül, vagyis kvázi bábfilmes animáció, ami már nem nagyon divatos, hiszen meglehetősen pepecselős munka, hiszen az animátorok a karakterek mozgását képkockánként rögzítik, s ezeket a jeleneteket egészítik ki számítógépes effektekkel, ha például a háttér változtatásáról van szó.

Nagy meglepetésre korábban épp az derült ki, hogy még manapság is van igény a LAIKA filmjeire, hiszen a stúdió eddigi animációi közül a ParaNorman Amerikában 56, a világ többi részén pedig 51 millió dollárig jutott el, a Coraline és a titkos ajtó hazájában 75 milliós teljesítményt produkált, nemzetközileg pedig 49 milliósat, a Doboztrollok 51 és 59 milliós bevételt produkált, míg a legutóbbi darab a Kubo és a varázshúrok 48 és 22 milliósat - talán ez utóbbi szereplése már megpendített valamit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #4
    Szerencsére ezek a stúdiók, mint a Laika vagy az Aardman nincsenek a bevételhez kötve. Ők csak elkészítik és eladják a filmet, és amíg van kuncsaftjuk, addig csinálni fogják a jóságokat. Ahogy a Focus kiugrott a Kubo után, szerencsére szereztek mást. Most lesz nagy kérdés, hogy a következő két projekt, amit már elkezdtek, kap-e forgalmazót.
  • tibisan #3
    A Kubo tetszett is , mert látványos volt , nem rítt le róla ez a gyurmafilm stílus , mégis bebukott . Valahogy nem igazán látom, mi pénzt hoznak ezek a mesék , mostanában csak a "megint bukás" listára sikerül felkapaszkodniuk ( Early man-nal az élen) , de animációs filmekre mindig van és lesz igény . A legszebb az egészben , hogy egy top animációs mesefilm , a Wonder Park még is nagyobb bukás lesz idén ,mint egy ilyesfajta alkotás.
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2019.04.19. 10:14:23
  • zetortraktor #2
    Ezért van mindig pár animációs film az éves toplisták legnézettebbjei között. Mert, ha egy animáció siker, akkor mindenki azt írja, hogy naná, hogy siker, mert az az a műfaj, amire, ha egy embert érdekel, akkor dupla bevétel jut, hiszen a gyerekkel a szülő is megnézi. Arról nem is beszélve, hogy majd nézd meg, hogy a Toy Story meg a Kis kedvencek meg a Jégvarázs idén mekkorát fog robbantani.
  • morguldae #1
    Hiába erőltetik, nincs igény az animációs, illetve a rajz filmekre... Max 10 éves korig nézik ezeket a gyerekek... Hülyítik velük szegényeket. Alig akad kivétel. Talán néhány örök klasszikus a Mézga család, a Süsü, a Frakk, esetleg a Kacsamesék, Micimackó, Hupikék Törpikék vagy a South Park. De manapság igen nehéz olyat alkotni ezekben a kategóriákban, ami tényleges érdeklődést váltana ki.