Szekeres Viktor

A Hellboy még a nézőknek sem jött be

Nem csak a kritikusok nem lelkesedtek az új Hellboyért, a nézők sem voltak oda érte.

Fura szerzett lett az új Hellboy. Annak ellenére ugyanis, hogy eléggé korhatárosra sikeredett a móka (afféle hard R-korhatárosra a patakvérrel), stílusában pont a tinédzsereket célozta meg az infantilis és menőzős humorával, a kúlnak szánt beszólásaival és zenéjével. A gond csak az volt, hogy lerítt róla, hogy mindezt 40-50 fölöttiek készítették, akik nagyjából elképzelték, hogy milyen jönne be a fiataloknak.

Az nem volt meglepetés, hogy a végeredményért nem lelkesedtek a kritikusok (a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon a film 15%-os mutatóval bír, ami 147 kritikából jött össze, vagyis 122 vélemény negatív lett), azonban még azoknak sem jött be a film, akik az előzetes láttán már az első napon befizettek rá Amerikában. A CinemaScore felmérései alapján ugyanis C átlagosztályzatot ért el a Hellboy, ami nagyjából 3-asnak feleltethető meg. Mindez már csak azért sem meglepő, mert a nézőknek csak 36%-a volt 25 éven aluli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #10
    Nem olyan rossz! A Marvel kapitánynál például mindenképp jobb!
  • tibisan #9
    Nem a filmmel volt (van ) baj , hanem az időzítéssel . Nem kellett volna a Kedvencek temetőjére ráengedni még egy részben "horror" kategóriás filmet , úgy hogy még az Us ( Mi ) is a top5ben volt Amerikában .
  • Macropus Rufus #8
    "A gond csak az volt, hogy lerítt róla, hogy mindezt 40-50 fölöttiek készítették, akik nagyjából elképzelték, hogy milyen jönne be a fiataloknak. "
    Sztem úgy jobban hangzott volna, hogy "mindezt olyan 40-50 felettiek, akik nagyjából elképzelték, hogy milyen jönne be a fiataloknak"
    Mert az idézett mondat általánosít: a mondat szerint a 40-50 fölöttiek nem igazán értik mi kell egy tinágernek. Pedig tudják, nagyon is. Ezt speciel hozzá nem értők készítették.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.04.17. 10:36:29
  • tibisan #7
    Nyilván mindenki maga mérlegel és el tudja dönteni( én általában a trailerek után döntök ), hogy mit akar moziban megnézni. Az hogy a nézők véleménye mi a filmről az nem mindig mérvadó , egy hogy egy Shazam ami 90% fölötti volt egyhangúan a kritikusoknál és nézőknél , vagy hogy egy Venom , ami csak 20-30% a kritikusoknál , míg a nézők zabálták , és 80 %ra értékelték rám nincs hatással , az előbbit egy Power Ranger szerű gyerekmesének tartom , azok után , hogy láttam , a másikat meg csak mert Marvel képregényfilm megnéztem , de ez a Hellboy többet ért nekem azoknál is , és az előző két Hellboy résznél is , függetlenül ki hogy értékelte.
  • kalapos01 #6
    Ne vicceljünk már. Nyilván hihetsz bárhogy hamisítható anonimoknak, akik bármit lehúzhatnak, és amik csak egy szűk keresztmetszetet fed le, vagy hihetsz egy nagyobb mintának, ami biztos, hogy mozizók véleményét mutatja. Akárhogy is, ez is közepes, az is, kifejezetten lesújtó. Ha valakinek a nézők véleménye számít, nem fogja megnézni ennyi alapján a filmet.
  • Ender Wiggin #5
    Mire leírtad már csak 63, az IMDB-n meg a Metán még lejjebb... Anyagilag meg... hát nem túl rózsás kilátások.
  • tibisan #4
    A rottenen 65 %on áll , ez a nézők véleménye , ami azért nem rossz.

    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2019.04.15. 15:11:28
  • wraithLord #3
    Hát, ha eljött volna velem valaki, akkor én megnéztem volna a moziban, de mindenki csak DC, MCU meg SW filmekre hajlandó elmenni. Nem mintha ez különb lenne... pont ezért nem értem... :D
    Ez legalább érdekelt volna annyira, hogy elmenjek a moziba.
  • kalapos01 #2
    Csacsit kérdezel.

    Ha jól értelmezem, nem az van szóvá téve, hogy kik készítik, hanem az, hogy lerí róla, hogy kik készítik. Nem mindegy. Van a cool apuka, akit mindenki menőnek tart a fia osztályában, és van az az apuka, aki nagyon ciki módon próbál fiatalosnak látszani a fia haverjai körében, de csak magát járatja le. Meg a fiát, mert kész csődtömeg.
  • lammaer #1
    " A gond csak az volt, hogy lerítt róla, hogy mindezt 40-50 fölöttiek készítették, akik nagyjából elképzelték, hogy milyen jönne be a fiataloknak. "

    A szuperhősös filmeket tinédzserek készítik? Vagy a sok tinifilmet?