Szekeres Viktor

Nem csak a kritikusoknak jött be a Shazam!

A közönségnek is tetszik az új DC-képregényfilm.

Az már korábban kiderült, hogy a kritikusok zöme beállt a Shazam! mögé, ugyanis a legtöbb újságíró, hivatalos filmvéleményező kritikája pozitív lett a film kapcsán, a RottenTomatoes 239 kedvező és mindössze 23 kedvezőtlen véleményt gereblyézett összes, ami 91%-os mutatót jelent az adaptációnak.

Ezek után nem meglepő, hogy a nézői tetszési index is elég magas. Amerikában az első napos nézők körében a CinemaScore szokott mindig exit pollos felméréseket végezni, és ezek alapján a Shazam! 'A'-átlagosztályzatot ért el, ami a hazai skálán ötösnek feleltethető meg - a másik hétvégi újonc, a Kedvencek temetője például csak 'C+' jegyet kapott ekképp.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Ha konyítanál hozzá, akkor tudnád, hogy igazából fizikailag lehetetlen lenne a kétoldalú ellentétesség, csak akkor, ha egy horrorfilmet imád a közönség, de utálja a kritika, de olyan meg szinte nincs is. Ugyanis ezek a felmérések szinte mindig a vagy bé osztályzatot hoznak (többek között, mert az elsők között. csak hiperérdeklődők mennek el a filmre, akik elfogultak), szóval a kritika vagy a nézők oldalán áll vagy nem, de fordítva nincs ilyesmire példa, mert cé vagy dé csak alanatas zsánerműfajokra (ld. pet sematary, captive state) megy.

    Ergó nincs “legtöbbször” ellentét, az esetek több, mint felében egyezés van.

  • Ender Wiggin #1
    "Ezek után nem meglepő, hogy a nézői tetszési index is elég magas"

    Az egyik nem következik a másikből. Sőt, legtöbbször pont egymással ellentétes a dolog.