Szekeres Viktor

Sorozat lehet az Élet 3.0 - Embernek lenni a mesterséges intelligencia korában című könyvből

Max Tegmark könyvéből terveznek sorozatot készíteni.

Az SF Studios nemrég megvásárolta Max Tegmark könyvének, a Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. Ez azt jelenti, hogy az itthon: Élet 3.0 - Embernek lenni a mesterséges intelligencia korában címen megjelent alkotáshoz el fog készülni egy pilotforgatókönyv, mellyel csatornáknál kezdenek majd el házalni, s talán majd lesz, aki lecsap rá.

A könyv hivatalos fülszövege a következő: "Vajon a jövő technológiája teljesebbé teszi az életünket? Képesek leszünk kordában tartani a mesterséges intelligenciának köszönhető hatalmat?
A jövőben békésen élnek majd az emberek a robotokkal, kiborgokkal és hibridekkel?
Uralma alá vonhatja-e a mesterséges intelligencia a kozmoszt?
Csak idő kérdése az ember feletti általános mesterséges intelligencia megalkotása, ami a korábbi technológiáknál sokkal nagyobb mértékben fogja átalakítani az életünket. A közeljövőben gyökeresen megváltoznak mindennapjaink, akárcsak az egészségügy, az igazságszolgáltatás, a hadászat és jogrendszer, a magántulajdon és a munkahelyek megszűnésével pedig a gazdaságban ma érvényesülő elvek is értelmüket vesztik.
Max "Mad Max" Tegmark, az MIT fizikaprofesszora gondolatkísérleteiben a távoli jövőre vonatkozóan is felvázolja a lehetséges forgatókönyveket: a legoptimistább elképzelésektől egészen a legsötétebb végkifejletekig veszi végig, hogyan alakulhat az emberiség és az élet sorsa az univerzumban. Könyvében arra szólít fel minket, hogy még időben gondoljuk át, milyen jövőt szeretnénk, és ennek érdekében milyen célokat adjunk a jövő szuperszámítógépeinek - ugyanis a "robusztus és jó szándékú" mesterséges intelligencia a legjobb dolog lehet, ami az emberiséggel történhet.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    érdekesnek tűnik a sztori. Érdekes kérdéseket feszeget, ami a pechünk lesz "hamarosan" aktuális is lehet.