Szekeres Viktor

A Mi című horror hatalmas sikerrel robbant be

Ahogy arra számítani lehetett, a Mi hatalmas siker.

Amerikában 29 millió dolláros nyitónapi bevételt szakított Jordan Peele új horrorfilmje, a Mi, amivel akár 70 milliós hétvégére is van esélye a 20 milliós produkciónak. Összehasonlításképp a rendező előző horrorja, a Tűnj el! az első három napján hozott "csak" 33 millió dollárt.

A gigasikert sokáig makulátlan kritikák is kísérték, de ahogy arra számítani lehetett, a film nem lett 100%-os a RottenTomatoes-on, a jelenleg 291 pozitív és 18 negatív vélemény 94%-os mutatót jelent. Viszont, látva a filmet, azt mindenképp el kell mondanunk, hogy az nagyot fog tévedni, aki a kimagaslóan jó vélemények hatására azt gondolja, hogy neki is tetszeni fog a végeredmény, a közönség körében sokkal nagyobb lesz a megosztottság. Értelemszerűen sokan fogják imádni a Mit, de bőven lesznek, akik nem fogják érteni, hogy mi benne a pláne. Ezt valamennyire az amerikai exit pollos eredmények is alátámasztják, hiszen a nézők átlagosan 'B' osztályzatra hozták ki azt az első napon, ami ugyan egy korrekt négyesnek feleltethető meg, de az általában nem túl jó eredmény egy nagy durranás hosszabb távú sikere szempontjából. Azonban egy horrorfilm még így esetében kimagasló.

És ha valaki még nem látta volna a filmet, azt is javasoljuk, hogy előzetest vagy egyéb infókat ne fogyasszon róla, hiszen döbbenetesen nagy spoilerek kerülnek ellövésben róla, még szimpla leírásokban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!