Szekeres Viktor

Will Smith új scifije magas képkocka-számú film lesz

A Gemini Mant ANglie HFR-technológiával fogja készíteni.

A The Playlist szerint Ang Lee, a Tigris és sárkány, valamint a Pí élete rendezője HFR (High Frame Rate) technológia alkalmazásával fogja készíteni új filmjét, a Gemini Mant, abból a célból, hogy a közönség számára még nagyobb élményt jelentsen annak befogadása. A Paramount Pictures már ki is küldte a moziknak a mozik kapacitásának tesztelésére vonatkozó instrukciókat. Ang Lee előző, nagyot bukó filmjét, a Billy Lynn hosszú, félidei sétáját is extra magas képkocka-számmal, 120 FPS-sel forgatta.

A film főszereplője Mary Elizabeth Winstead és Will Smith lesz, a Paramount Pictures és a Skydance Media közös produkciója október 11-én kerül bemutatásra az amerikai mozikban. A Gemini Man forgatókönyvét a Game of Thrones egyik készítője, David Benioff írta, és a történet egy idősebb nemzetbiztonságis ügynökről fog szólni, aki megpróbál visszavonulni, de kiderül, hogy valaki meg akarja őt ölni, és saját fiatalabb klónját küldték rá, hogy elvégezze a piszkos melót.

Érdekesség, hogy a Gemini Man jogait nemrég vásárolta meg a Skydance miután a Disney és Jerry Bruckheimer két évtizeden át fejlesztette a projektet, de az végül nem haladt semerre, köszönhetően annak, hogy a számítógépes trükkök nem voltak elegendőek arra, hogy egy színész eljátszhassa a kettős szerepet. A filmet egyébként Darrem Lemki 1997-es előzetes pitch-e alapján kezdték el fejleszteni, később pedig Brian Helgeland és Andrew Niccol is írt hozzá szkriptet, s egy ideig úgy volt, hogy Tony Scott lehet a rendezője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #2
    Előre félek, hogy megint jönnek majd a hírek mint a 48fps-s vetítésnél, hogy emberek "lettek rosszul tőle".
    Azért remélem jogsijuk nincs, mert a kocsiban ülve azért jóval több, mint 48fps a frissítés ...

    Szóval 120 fps .... vééégre .... végre ne a TV-nek kelljen már kitalálni a köztes képkockákat, vagy 5-10 centiket ugrálni képkockákként pl épületeknek.
  • NEXUS6 #1
    Hmmm. Lassan talán a legtöbb tv tud ilyen magas képkocaszámú megjelenítést produkálni, sima mozi filmre is. Csak azért érdekes ez mert így már a közönség talán már megszokta azt a látványt, hogy egy nagyjátékfilm is a tv-kre, szappanoperákra jellemző magasabb képfrissítéssel dolgozik és nem igényli a régi mozik természetes, a filmezés fizikai korlátaiból következő meseszerű motion blurr effektjét.

    Szerintem egy direkt realisztikusságra törekvő filmnél ez kifejezetten jó művészi eszköz lehet. Emlékszem a Ryan közlegény nekem milyen élményt jelentett annó, az újszerű kamera effektnek és a 3D hanghatásnak köszönhetően.