Szekeres Viktor

Az Eksztázis lett az év harmadik 18-as karikás filmje itthon

Magyar nyelvű előzetest kapott Gaspar Noé új filmje.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására.


A Bizottság tagjai nemrég újabb premier előtt álló filmeket néztek meg, hogy azok korhatár-besorolásáról döntsenek. Általában 12-es és 16-os karikákat szórtak ki, de egy film esetében úgy érezték, hogy muszáj a 18-asat is elővenni. Ez pedig nem más, mint Eksztázis, aminek az előzetesét meg lehet nézni fent. A döntés annak fényében persze nem fura, hogy a rendezője Gaspar Noé volt, akitől a többség a Visszafordíthatatlant és a Szerelem-et ismeri, de ő készítette az Egy mindenki ellent és a Lépj az ürességbet is.

A hivatalos szinopszis a következő: "Táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!