Szekeres Viktor

Most már biztos sorozat lesz az utolsó férfiról szóló Y: The Last Manből

Sokáig tartott, de hivatalosan is berendelésre került a Y.

2015-ben írtuk először, hogy végre sorozat lehet a Y: The Last Man című képregényből, és tavaly áprilisban meg is történt a Y címen futó projekt pilotjának berendelése, hogy aztán nyáron leforgassák a pilotot, de a sorozat első szezonjának berendelésére mostanáig váni kellett. A tervek szerint a tévés bemutató 2020-ban lesz.

A szériában Barry Koeoghan fogja a főhőst alakítani, míg mellette Diane Lane, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield és Marin Ireland fog kiemelt szerepet kapni. A sorozatot Michael Green készítette, aki Aida Mashaka Croallal együtt a showrunneri feladatokat is elvállalta, a pilotepizódot Melina Matsoukas rendezte meg.

A Y alapjául Brian K. Vaughan kultképregénye, az itthon Y, az utolsó férfi címen megjelent Y: The Last Man szolgál. A főhőse Yorick, a szabadulóművész, aki az egyetlen férfi túlélője egy, a világon keresztülsöprő rejtélyes járványnak, mely eredményeképp minden hímnemű, azaz Y-kromoszómával rendelkező emlős kihal a bolygón. Yorick életben maradt majmával megpróbálja kideríteni, hogy mi okozhatta a világméretű pusztítást.

Érdekesség, hogy egy évtizede mozis Y: The Last Man-projekt is volt, az is évekig volt fejlesztés alatt, többször is nekifutottak Hollywoodban, több szkript is készült hozzá, talán a D.J. Caruso-féle változat állt legközelebb ahhoz, hogy megvalósuljon, de végül, ilyen-olyan okok miatt nem egyik terv sem kapott zöld utat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!