Szekeres Viktor

A LEGO-kaland 2 az év első nagy bukása

Hatalmas meglepetésre A LEGO-kaland folytatása minden előzetes várakozást alulmúlt.

Lehet, hogy ezúttal a korábbi nagy siker inkább ártott, mint használt a LEGO-franchise-nak? Miután a Lego-kaland 60 millió dolláros költségvetésből Amerikában 258 millió dollár bevételt termelt, a világ többi részén pedig 211 milliót, nem volt kérdés, hogy második részt kell készíteni a filmnek. Azonban addig még bemutatásra került a The LEGO Batman Movie, ami 176 és 136 millió dolláros bevételt hozott Amerikában és Amerikán kívül, valamint a The LEGO Ninjago Movie, ami mindezt eléggé alulteljesítette, 59, illetve 64 millió dollárral.

És mivel az első LEGO-kaland általános tetszésnek örvendett, csak arra lehet gondolni, hogy a két másik film létezése némiképp devalválta a franchise erejét, ugyanis a mostani film ahelyett, hogy nagyjából az előző szintjén nyitott volna, csak 8,5 millió dolláros bevételt termelt pénteken, ami sehol nincs az előzmény 17 milliós kezdő napjához képest. Azonban ilyen, 50%-os visszaesést még egy Transformers sem produkált. Jó kritikák ide vagy oda, elszállt tehát az újdonság varázsa.

Mindez azt jelenti egyébként, hogy az 50 millió dollár fölötti elvárások ellenére a második rész nagyjából 30 millió dolláros nyitóhétvégét fog produkálni, és azt mondanunk sem kell, hogy a második rész jóval többe került, mint az első, nagyjából 100 millió dollárba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!