Szekeres Viktor

Ismét jó hírek a Menekülés New Yorkból feldolgozásáról

Hollywood újra nekifut a Menekülés New Yorkban feldolgozásának.

Leigh Whannell fogja megírni a Fox stúdiónak az Escape from New York, azaz a Menekülés New Yorkból feldolgozásának forgatókönyvét - ezt a hírt értesülésként megszellőztető The Hollywood Reporter erősítette meg azok után, hogy kiderült, Whannell a Universal számára írja és rendezni A láthatatlan ember új adaptációját is.

A THR úgy tudja, hogy Whannell amellett, hogy saját változatában megtartaná az eredeti egyes elemeit, természetesen új ötleteket is csempészne a koncepcióba, aminek minden bizonnyal a klasszikus film rajongói is örülni fognak, hiszen senki nem akar egy egy az egyben másolatot látni más szereplőkkel. Whannell konkrétan el is mondta, hogy szeretné elkerülni azokat a remake-csapdákat, amikbe a Robotzsaru és az Emlékmás is beleesett.

A feldolgozáson már elég régóta dolgozik Hollywood. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy Robert Rodriguez a legesélyesebb arra, hogy megrendezze az újragondolást - amellett a változat mellett executive producerként az eredetit készítő John Carpenter is bábáskodott volna. Az akkori szkriptet az a Neil Cross írta, aki a Luther című remek sorozatot is jegyzi.

Korábban Brick Eisner és Len Wiseman is próbálkozott azzal, hogy elkészítse a disztópikus jövőben játszódó film új változatát, melynek főhőse Snake Plissken, akit egy börtönszigetre küldenek, hogy mentse ki onnan az elnököt. Amikor ezekről a korábbi változatokról volt hír, akkor a főszerepre esélyesek között a Kemény motorosok című tévésorozat főszereplője, Charlie Hunnam, a The Walking Deadből ismert Jon Bernthal, illetve a korábban a Downton Abbeyben, most pedig a Legionban vitézkedő Dan Stevens neve merült fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    A The Ward-ot nem láttam, A Mars szelleme... na az tényleg nem jó, de ettől eltekintve elég jó életműve van. A Vámpírok is jó volt. Csak már lassan 10 éve nem volt filmje.
  • zetortraktor #3
    Bármennyire is jó az eredeti, inkább egy lutri reboot, ami vagy jó lesz, vagy nem, mintsem Carpentert rendezni engedni. Abból nem sülne ki jó.
  • Zombee #2
    Inkább egy 3. rész Carpenter és Russell közreműködésével. Én a 2. részt is szeretem, hiába paródiába hajló trash.
  • Ender Wiggin #1
    "Ismét jó hírek a Menekülés New Yorkból feldolgozásáról"

    Kétlem, hogy egy klasszikus, úgy jó, ahogy van kategóriájú film újrázásával kapcsolatban létezik jó hír...