Szekeres Viktor

Újabb nagy név a Dűne-mozifilmben

Javier Bardem is Dűne-szereplő lehet.

A Variety megerősített értesülései szerint a Dűne készítői Javier Bardemmel is tárgyalnak arról, hogy csatlakozzon a scifi legújabb adaptációjához. Bardem a tervek szerint Stilgar karakterét alakítaná a filmben, azon törzs vezetőjét, mely Timothée Chalamet főhősét segíti. Utóbbi mellett még biztosan szerepelni fog a Dűnében Oscar Isaac, Zendaya, Stellan Skarsgård, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling és Dave Bautista.

Az új projekt bejelentése előtt egyébként a Paramount stúdió négy évnyi elkeseredett és elszánt próbálkozás után mondott le arról, hogy a Dűnéből mozifilmet készítsen. A könyv megfilmesítése amellett, hogy komoly anyagi akadályokba öltözött, még a rendezői poszt betöltetlensége miatt is akadozott, hiszen az eredetileg kiszemelt Peter Berg idővel lelépett, hogy inkább Battleshipet készítse el. Később úgy volt, hogy az Elrabolva rendezője, Pierre Morel veszi át a stafétát, de ebből sem lett semmit. Egyelőre tehát, aki az eredeti Dűne regény mozgóképes változatát akarja látni, annak be kell érnie a David Lynch-féle 1984-es filmmel, valamint 2000-es Dűne minisorozattal. De remélhetőleg már nem sokáig, hiszen Denis Villeneuve változata talán már 2020-ban látható lesz.

A hazai könyvkiadás fülszövege alapján talán be lehet lőni, hogy miről szólna a film: "Az Impérium tízezer éves békéjét veszély fenyegeti. A lakott planéták ezreit összefogó, feudális birodalom egymásnak feszülő erői - a császár, a rivalizáló Nagy Házak és az Űrliga - mind egy kietlen sivatagbolygó köré gyűlnek, hogy eldöntsék, ki birtokolja az óriási homokférgek és pusztító viharok által uralt világot. Ez ugyanis az egyetlen hely az univerzumban, ahol megtalálható az űrutazáshoz elengedhetetlen, tudattágító hatású fűszer, a melanzs. A hűbérbirtokért megütköző seregek csatájában felülkerekedő ház győzelme azonban nem lehet teljes, mert a mély sivatagban felbukkan egy próféta, aki mögött felsorakoznak az eddig lakatlannak hitt terület népének fanatikus légiói... A Dűne - Frank Herbert klasszikussá vált regénye - minden idők legsikeresebb science fiction remekének számít, amely négy évtized alatt sem veszített népszerűségéből."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    A Battleship miatt nem is bánom, hogy nem Berg rendezi, bár Morel sem nagy szám. Akkor már inkább tényleg Denis Villeneuve. Túl nehéz dolga sem lesz, legfeljebb a könyvekhez kell majd mérni, mert lássuk be, a 84-es Lynch-film minden, csak nem jó. Szórakoztató, de rettentő B kategóriás színvonalú.