Szekeres Viktor

Lakásvetítéseket kínál egy alternatív filmterjesztő

Februárban házhoz jön a mozi - ez a Soldivision mottója.

Február elején a Soldivision alternatív filmterjesztő sajtóközleménye szerint "igazi moziélményt kíván a vállalkozó kedvű filmrajongóknak a saját lakásukban, a barátaik körében." A lakásmozi keretein belül a jelentkezők otthonuk kényelmében nézhetnek meg olyan filmeket, melyek moziban nem – vagy csak alig láthatók egyébként. És ezek között nem csak hazai és külföldi játékfilmek vannak, de különleges dokumentum- és kísérleti filmek is. (Halász Glória az indiai savtámadásokról szóló Rupa butikja című alkotását és Lichter Péter Üres lovak című kísérleti játékfilmjét a résztvevők premier előtt láthatják saját otthonukban.)

Ezen filmek mellett megnézhető lesz A monostor gyermekei című bhutáni-magyar-holland dokumentumfilm, a Genezis című magyar dráma, valamint az Így csajozz egy földönkívülivel című amerikai scifi-komédia Nicole Kidman és Elle Fanning főszereplésével.

A vetítés feltételei a 18 éves életkor, a kölcsöndíjszerződést kötése a film alternatív terjesztőjével, valamint az, hogy a a vetítési helyszínen legalább 20 fizető nézőnek kell kényelmes filmnézési lehetőséget biztosítani, vagy ki kell fizetni a 20 főre eső jegybevétel szerinti minimál garanciát. És természetesen a megfelelő vetítéstechnika biztosítása. A belépőjegy 2000 forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #4
    Pedig többen is jól látják: biztos lesz érdeklődő akár a céges piac vagy pénzesebb magánemberek de ez csak akkor fog működni, ha nem lesznek nagy fix költségei a cégnek mert szerintem kevesen fogják igénybe venni.
  • zetortraktor #3
    Ennyire jól ismered a pár millió embert, hogy azt hiszed, hogy ne érdekelne párat bármelyik? Téged nem érdekelnek, mást meg igen. Az Elle Fanninges az például elég élvezetes punknosztalgia volt, és a monostor gyermekeit is eddig eléggé dicsérték, a hazai dokufilmesek mostanában elég jó cuccokat csináltak. A Genezis meg... itthon van egy szűk közönsége a kísérleti filmeknek is (ahogy a rövidfilmeknek a Friss Húson), de el nem tudom képzelni, hogy azt mások szórakozására vetítsék, gőzöm sincs, milyen lehet.
  • Mertos #2
    És ehhez még vegyük hozzá azt is, hogy egyáltalán kit érdekelnek ezek a filmek?
  • scagnetti #1
    Ha az utolsó bekezdést figyelembe veszem, akkor azt mondom hogy szerintem ez egy alapjaiban elbukott ötlet/vállalkozás.
    Ugyanis melyik (nem gazdag) privát személy rendelkezik ezekkel a feltételekkel? És most nem a húsz jegy (rongyos 40 rugó) árára gondolok. Még nagyobb jól menő cégek megtehetnék, hogy egy külön teremben kialakítanak egy 20-30 fős mozit amolyan csapatépítés szempontjából, de azért erre is vajmi kevés lehet a példa.